Τι να μιλάμε τώρα για ποδόσφαιρο;

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 2-0 από τον Αστέρα, αλλά «πρωταγωνιστές» ήταν οι λίγοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του, που οδήγησαν σε διακοπή του αγώνα για 15΄, ρίχνοντας φωτοβολίδες και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του διαιτητή

ΑΣΤΕΡΑΣ 2
1’ Μπερτόλιο, 45΄Γιάννου
ΑΠΟΕΛ 0

Λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Υπό κανονικές συνθήκες θα ασχολούμασταν ιδιαίτερα με την ήττα και τον τρόπο που ήρθε. Γκολ

στο 1ο λεπτό, γκολ στο τελευταίο του πρώτου μέρους. Βαθμολογικά και με βάση τις προσδοκίες που υπήρχαν είναι μεγάλη αποτυχία. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεν ελπίδες για να προκριθεί, αλλά τώρα είναι 4ος, η ομάδα της Τρίπολης τον ξεπέρασε. Χθες η ήττα ήταν όμως διπλή. Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό ή, αν προτιμάτε, χρησιμοποιούν εντελώς λανθασμένα τον εγκέφαλό τους.

Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη και αποδείχθηκε περίτρανα χθες στην Τρίπολη. Οι περισσότεροι από τους 1300 φίλους του ΑΠΟΕΛ πήγαν να απολαύσουν έναν σημαντικό εκτός έδρας αγώνα. Μερικοί, το πόσοι δεν έχει σημασία, πήγαν να κάνουν καφριλίκια και να δείξουν (έτσι νομίζουν οι ανόητοι) μαγκιά. Έριξαν μία, έριξαν δύο φορές φωτοβολίδες, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προειδοποιήσεις του διαιτητή και συνέχισαν απτόητοι. Και ο Αυστριακός ρεφ Όλιβερ Ντράχτα έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια. Σε έναν αγώνα με καταπληκτικό κλίμα.

Ευτυχώς που αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα μετά από 15 λεπτά. Αποθέωση της ηλιθιότητας, άλλη μία φωτοβολίδα ένα λεπτό πριν από το τέλος. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η διακοπή. Ο ΑΠΟΕΛ είναι υπότροπος και τον περιμένει καμπάνα, βαριά καμπάνα από την ΟΥΕΦΑ. Αλλά, το κυριότερο, το πρεστίζ του συλλόγου δέχτηκε ένα τρομερό κτύπημα. Μαζί και το ποδόσφαιρό μας. Το ματς περνά σε 2η μοίρα.

Ο… αγώνας
Ο Κετσπάγια επιφύλαξε εκπλήξεις, αφήνοντας τον Καβενάγκι και τραβώντας στα πλάγια τον Στίλιτς. Ό,τι και να είχε υπ' όψιν του, ανατράπηκε πριν καλά-καλά αρχίσει το ματς. Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Όπως και στο παιχνίδι του ΓΣΠ, έτσι και χθες στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ο Αστέρας προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Αυτήν τη φορά μάλιστα οι παίκτες του Βεργέτη έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα 60 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα! Σκόρερ ο Μπερτόλιο, ο οποίος είπε «ευχαριστώ» στον… δημιουργό του γκολ Μάριο Αντωνιάδη.

Αφού ξεπέρασε το σοκ του γρήγορου γκολ, ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του, μετά το 10λεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για την ισοφάριση. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Θεοδωρακόπουλο να αποκρούει δύσκολα στην πρώτη φάση (16’) και το δοκάρι να γίνεται σύμμαχος του Ελλαδίτη τερματοφύλακα ένα λεπτό αργότερα. Σωτήρια επέμβαση πραγματοποίησε και ο Βάτερμαν στο 18΄, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Μπερτόλιο. Στο 24' ο Στίλιτς έπεσε στην περιοχή από σπρώξιμο αντιπάλου, αλλά ο διαιτητής δεν είδε τίποτα το μεμπτό. Λανθασμένη απόφαση.

Ο ξέφρενος ρυθμός που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ έπεσε μετά το 25’. Ο Αστέρας έκλεισε την αριστερή του πλευρά περιορίζοντας τον δραστήριο Σέρτζιο, και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία για κάποιαν από τις δύο ομάδες. Όπως και να ΄χει, ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε πως με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να επανέλθει, απείλησε στο 43’. Στην ανάπαυλα ο Κετσπάγια θα έκανε διορθώσεις. Πάλι όμως η άμυνα δεν λειτούργησε καλά και στο 45' τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Άλλο 1-0, άλλο 2-0.

Ο Κετσπάγια έριξε άμεσα μέσα τον Καβενάγκι αντί του Πιατκόφσκι, σε αλλαγή προσώπου αλλά όχι τακτικής. Η αρχή δεν ήταν καλή, ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε μουδιασμένος και φαίνεται πως χρειαζόταν ένα έναυσμα. Στο 55' ήρθε η πρώτη απειλή, με τον Αρτυματά να σουτάρει λίγο έξω, είχε άλλη μία ευκαιρία στο 66' και μετά… Έδρασαν οι κουφιοκεφαλάκηδες. Μέχρι να ξαναπιάσουν ρυθμό οι παίκτες, ο χρόνος τελείωνε. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν είχαν πλέον και ηθικό, οπότε πάλι καλά που έμεινε το 2-0.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Λανζαρότε (63' Φούντας), Ζησόπουλος, Μπερτόλιο (64' Χαμντανί), Κουρμπέλης, Ινγκλέσιας, Μάσα, Γιάννου (79' Αλόκο).
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αντωνιάδης (64' Αντωνιάδης), Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αρτυματάς (77' Χαραλαμπίδης), Βινίσιους, Μοράις, Στίλιτς, Βάντερ, Πιατκόφσκι (46' Καβενάγκι).

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
1’ 1-0 Ο Αντωνιάδης δεν αφήνει την μπάλα να περάσει έξω… τη γύρισε στη μεγάλη περιοχή και ο Μπερτόλιο με σουτ έκανε το 1-0 για τον Αστέρα.
16’ Κεφαλιά του Αστίθ, δύσκολα σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλου.
17’ Σουτ του Στίλιτς από διαγώνια θέση, τράνταξε το δεξί δοκάρι.
18’ Ο Βάτερμαν αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Μπερτόλιο.
24' Ο Αρτυματάς ήταν έτοιμος να σουτάρει από κοντά και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Αστέρα.
43’ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Πιατκόφσκι να μην μπορεί να βάλει την προβολή σε παράλληλη μπαλιά του Βινίσιους.
45' Σέντρα από αριστερά, ο Γιάννου μόνος στο 2ο δοκάρι σκοράρει με κεφαλιά.
50’ Μπερτόλιο το φάουλ εκτός περιοχής, λίγο έξω.
55' Κίνηση σέντερ φορ από τον Αρτυματά στην περιοχή, το σουτ του νεαρού άσου φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
66’ Ο Στίλιτς είχε καλή προϋπόθεση, αλλά σούταρε άστοχα.
88’ Ο Λουίς στέλνει το σουτ, διώχνει ο Βάτερμαν.
90’+4’ Πάλι ο Βάτερμαν λέει όχι σε σουτ του Γιάννου.
90+15 Αστοχεί από εξαιρετική θέση ο Χαμπνανί.

Ισοπαλία στην Πράγα
Το 1-1 στην Πράγα ανάμεσα σε Σπάρτα και Σάλκε κράτησε τους Γερμανούς στην 1η θέση και τους Τσέχους στη 2η. Ο Αστέρας πέρασε 3ος και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ υπερτερεί σε πιθανή ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ.

Βαθμολογία:
1. ΣΑΛΚΕ 10-3 7
2. ΣΠΑΡΤΑ 6-4 6
3. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-7 4
4. ΑΠΟΕΛ 2-8 3

Η συνέχεια
5η αγων: ΣΑΛΚΕ-ΑΠΟΕΛ, ΣΠΑΡΤΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ
6η αγων: ΑΠΟΕΛ-ΣΠΑΡΤΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ-ΣΑΛΚΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα