Φαβορί ο Σκόρζα, εκτός και αν προκύψει Σιμόν

ΟΜΟΝΟΙΑ
Σήμερα θα ληφθεί τελικά η απόφαση για τον νέο προπονητή της Ομόνοιας

Άσπρος καπνός δεν βγήκε από την πολύωρη συνεδρία της Ομόνοιας σε ό,τι αφορά τον νέο προπονητή. Οι διαβουλεύσεις με δύο υποψηφίους δεν ολοκληρώθηκαν, αφού υπήρχε η διαφορά στο οικονομικό και η προσπάθεια γεφύρωσής της. Ένας εκ των προπονητών που η Ομόνοια εδωσε περιθώριο είναι ο Μπεν Σιμόν. Λογικό, αφού ο Ισραηλινός τεχνικός έχει στα υπέρ του τη γνώση της ντόπιας πραγματικότητας, στο εξαιρετικό πέρασμά του από την ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως ο Ματσέι Σκόρζα έχει ήδη πει το ΟΚ και αναμένει το πράσινο φως.

Οπότε, αν η Ομόνοια εισπράξει σήμερα νέα όχι, θα καταλήξει στον 43χρονο Πολωνό. Ο Σκόρζα και ο Σιμόν, τα ονόματα των οποίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Έχουν όμως ο καθένας δεδομένα στο βιογραφικό τους, που ταιριάζουν στο προφίλ που ψάχνει η Ομόνοια. Είπαμε για τον Σιμόν. Είχε κερδίσει την εκτίμηση όλων όταν θήτευσε στην Κύπρο, έχει πάρει πρωτάθλημα στη χώρα του και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Ο Σκόρζα σίγουρα προκαλεί λιγότερη εντύπωση από όλους τους υποψηφίους που παρήλασαν τις τελευταίες μέρες (Μπέιν, Κέλερ), αλλά έχει και ένα μεγάλο ατού. Τους τίτλους. Κέρδισε σε πέντε χρόνια τρία πρωταθλήματα, δύο με τη Βίσλα και ένα με τη Λεχ Πόζναν.

Θήτευσε ακόμη στη Λέγκια, άρα έχει περάσει από τις κατ' εξοχήν τρεις κορυφαίες ομάδες της Πολωνίας. Παράλληλα, είναι ο 1ος τεχνικός που οδήγησε ομάδα της χώρας σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ. Το έκανε το 2005 με την άσημη Αμίκα Βρόκλι. Αν θέλετε πρόβλεψη για το τι θα φέρει η σημερινή μέρα, οι περισσότερες πιθανότητες είναι ο Σκόρζα να αναλάβει τελικά τα ηνία της Ομόνοιας. Όμως η χθεσινή έφερε ανατροπές (π.χ. Μπέιν που ναυάγησε μέσα σε μερικές ώρες) και ο Σιμόν μπορεί να πει τελικά το ναι. Οπότε ας κρατάμε όλοι μία επιφύλαξη, γιατί δεν αποκλείεται να βγει άλλο πρόσωπο από την εξωτερική (δεν έχουν διαρρεύσει όλα τα ονόματα) ή να επανέλθει κάποια περίπτωση υποψηφίου.

Τα πλάνα για το ντέρμπι
Στην Ομόνοια υπολόγιζαν πριν από 15-20 μέρες ότι Χριστοφή και Μπαντιμπαγκά θα ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για να δώσουν... φτερά στα φτερά της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και κυρίως με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Τζίμης έπαιξε ένα ημίχρονο στο ΓΣΖ, κόντρα στον "αιώνιο" αμφότεροι θα απουσιάσουν, αφού δεν προλαβαίνουν να αποθεραπευτούν και ετοιμαστούν πλήρως ώς τη Δευτέρα. Θα είναι έτοιμοι στην επανέναρξη. Οπότε ο Άκης Ιωακείμ και ο Μιχάλης Σεργίου, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κοουτσάρουν την ομάδα, θα πρέπει να κάνουν διαφορετικό σχεδιασμό για την επιθετική λειτουργία. Αν και είναι πρόωρο, η τριάδα Σκέμπρι, Κιρμ και Σέρινταν φαντάζει η πιθανότερη.

Ο Ράμος και ο Ρουσιάς είναι οι επόμενες επιλογές. Στον άξονα ο Ασίς είναι δεδομένος, ο Γκουλόν δύσκολα θα μείνει εκτός, ενώ ο Οικονομίδης έχει προβάδισμα έναντι του Μαργκάσα. Για την άμυνα, επίσης πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ και Λιομπανίτζε μπροστά από τον Παναγή. Οι 11άδα έχει τη σημασία της, το ίδιο και η επιλογή της τακτικής. Το θέμα είναι να υπάρξουν πραγματική διάθεση, τρεξίματα, καθαρό μυαλό, υπεροχή στις προσωπικές μονομαχίες και απόδοση με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Είναι ένας αγώνας με μεγάλη σημασία από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα