Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ζητούν βοήθεια για χολέρα στη Νιγηρία

Δεκαέξι άνθρωποι έχουν πεθάνει από χολέρα σε τρεις συνοικισμούς στη Νιγηρία στους οποίους διαμένουν πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι που διέφυγαν των αναταραχών της Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωση η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres), την Πέμπτη, ζητώντας τη βοήθεια άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως μεταδίδει το ίδρυμα Thomson Reuters από τις 15 Σεπτεμβρίου

σχεδόν 200 άνθρωποι νοσηλεύονται στο ιατρικό κέντρο στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Νιγηρίας Μπόρνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSF.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Βόρεια Νιγηρία από την επανάσταση της Μπόκο Χαράμα το 2009 που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική περιοχή της Νιγηρίας, του πιο πολυπληθούς κράτους της Αφρικής.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είναι οι μόνες διεθνείς οργανώσεις που έχουν ανταποκριθεί στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στο κρατίδιο Μπόρνο τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη υποστήριξη», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο διευθυντής έργων εκτάκτου ανάγκης Σιμπούζο Οκόντα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Παρίσι.

Προσθέτει ότι «έχουμε καλέσει άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις επανειλημμένα να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους στο κρατίδιο Μπόρνο και τις καλούμε και πάλι, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουμε εισακουστεί».

Αν δεν αντιμετωπιστεί μέσω θεραπείας η χολέρα μπορεί να επιφέρει το θάνατο, αν και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν αν τύχουν θεραπείας έγκαιρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα