Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!

Η ασφαλιστική εταιρεία EuroLife παρουσίασε το νέο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τον γενικό τίτλο «ΠΡΟΛΗΨΗ», σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας.

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΠΡΟΛΗΨΗ» της EuroLife αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο τρόπο ζωής, εμπερικλείοντας κάτω από μια ομπρέλα στρατηγικής, θέματα υγιεινής διατροφής, άθλησης, υγείας και

περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της Δημοσιογραφικής Διάσκεψης, η κα Άρτεμις Παντελίδου, Γενική Διευθύντρια της EuroLife, παρουσίασε τις γενικές δράσεις και ενέργειες, καθώς και τον απώτερο στόχο του Προγράμματος, που δεν είναι άλλος από την πληροφόρηση του κοινού για τα οφέλη της πρόληψης, της καλής ζωής και της υγείας των παιδιών και των ενηλίκων. Στην ομιλία της η κα Παντελίδου επισήμανε ότι ως υπεύθυνη ασφαλιστική εταιρεία ζωής, η νέα στρατηγική κατεύθυνση δεν εστιάζεται μόνο στην επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων και άλλων συναφή ενεργειών, αλλά αποσκοπεί στη διείσδυση των πρακτικών αυτών στο DNA της Eurolife. Αυτό επιτυγχάνεται, όπως ανάφερε, με την ενεργή εμπλοκή του προσωπικού της εταιρείας σε εθελοντικό επίπεδο, σε διάφορες ενέργειες γύρω από την πρόληψη και ευεξία.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι παρευρισκόμενοι Σύνεδροι παρουσίασαν τις αντίστοιχες δράσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλης Ιερίδης, Γενικός Γραμματέας της Cymepa, ενημέρωσε σχετικά με το σχολικό πρόγραμμα για την προστασία των δασών με τον τίτλο «Μαθαίνω τα Παιδιά για τα Δάση» που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, ενώ ο κ. Γιώργος Αποστόλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Κύπρου, αναφέρθηκε στις ενέργειες σχετικά με την ενημέρωση και χρήση του ποδηλάτου στη ζωή μας.

Αντίστοιχα, η κα Ελίζα Μαρκίδου, Κλινική Διαιτολόγος και Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ‘BONE VIVO’, μίλησε σχετικά με τα οφέλη της σωστής διατροφής και πώς αυτή μπορεί να είναι σύμμαχος στην πρόληψη της καλής υγείας, παρουσιάζοντας τις αντίστοιχες δράσεις που θα λάβουν μέρος μέσα σε σχολεία δημοτικού κάτω από τον τίτλο «Τρώω Υγιεινά, Μεγαλώνω Σωστά». Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο, η κα Γεωργία Κούμα, Προϊσταμένη Συντονιστικής Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πρόβαλε τις δράσεις πρόληψης κατά του καπνίσματος, με τον τίτλο «Πάρε ανάσα».

Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου Προγράμματος, η EuroLife αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι δίπλα στους ανθρώπους της, φροντίζοντας και αναλαμβάνοντας ενέργειες που προωθούν την ευημερία και την ασφάλεια τους σε όλα τα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα