Το Ανώτατο κατάγγειλε το δικηγόρο Λουκαϊδη στο Γ. Εισαγγελέα

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάγγειλε σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τον δικηγόρο Λουκή Λουκαΐδη για τις παντελώς ατεκμηρίωτες δηλώσεις του αναφορικά με κατ' ισχυρισμό «διαφθορά που άγγιξε το Δικαστικό Σώμα» και για κατ΄ ισχυρισμό διεφθαρμένους Δικαστές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανώτατο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, σημειώνοντας ότι ουδέποτε τέθηκαν τέτοιοι ισχυρισμοί ενώπιον του από τον κ. Λουκαΐδη, ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει το κατά πόσον ο κ. Λουκαΐδης μπορεί

να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και αν δεν μπορεί, τότε να εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού και/ή πειθαρχικού παραπτώματος από τον κ. Λουκαΐδη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διαβεβαιώνει ότι από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε οποιοδήποτε κρούσμα διαφθοράς στο Δικαστικό Σώμα και ότι η εντιμότητα και ακεραιότητα του Σώματος διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Γι' αυτό και το Ανώτατο Δικαστήριο, ως Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, δέχεται και εξετάζει οποιαδήποτε καταγγελία για κατ' ισχυρισμό παράπτωμα εκ μέρους οποιουδήποτε Δικαστή. Με το αυτονόητο, ότι σε περιπτώσεις τεκμηρίωσης καταγγελίας για διαφθορά ή άλλη ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν θα διστάσει να αποπέμψει από το Δικαστικό Σώμα τον όποιο επίορκο Δικαστή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα