Παγκόσμια παρουσίαση για τη νέα BMW Concept X2

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι επέλεξε ο Όμιλος BMW για να παρουσιάσει τη BMW Concept X2. Το νέο μέλος της compact κατηγορίας με τη δική του μοναδική σχεδίαση ξεχωρίζει από την υπόλοιπη οικογένεια Χ, ενώ παράλληλα συνεχίζει την παράδοση των πανέμορφων ‘coupe’ μοντέλων του BMW Group. Η X2 Concept μπορεί να μην είναι το μοντέλο παραγωγής που θα κλείσει το όποιο κενό υπάρχει στην γκάμα της BMW

μεταξύ των Χ1 και X3, αλλά σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη για τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον για τα SUV της η γερμανική εταιρεία.

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της BMW Concept X2 προδίδεται από τις αναλογίες της. Ενώ οι μεγάλοι τροχοί και η γνώριμη σχεδίαση δύο όγκων υπογραμμίζουν τη λειτουργικότητα ενός μοντέλου Χ, το μακρύ μεταξόνιο, η επιμηκυμένη γραμμή οροφής και η έντονα κεκλιμένη κολόνα C χαρίζουν στο χαμηλωμένο αμάξωμα μία σπορ αίσθηση coupe.

Στην εμπρός ποδιά κυριαρχεί μία μεγάλη κεντρική εισαγωγή κάτω από τη μάσκα, ενώ οι μικρότεροι, τριγωνικοί αεραγωγοί σε κάθε πλευρά υπογραμμίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου. Οι στιβαρές, οριζόντιες γρίλιες των αεραγωγών γίνονται σημείο αναφοράς στη δυναμική σχεδίαση της εμπρός ποδιάς και αναδεικνύουν με περισσότερη λεπτομέρεια τον παραδοσιακό Χ χαρακτήρα του εμπρός τμήματος. Το εμπρός τμήμα της BMW Concept X2 ομοίως συνδυάζει δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία με στιβαρές γραμμές. Καθαρές καμπύλες και διακριτικές ακμές δημιουργούν ένα δυναμικό σύνολο με σπορ γοητεία. O έντονα κεκλιμένος ανεμοθώρακας συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο με την φιμέ πανοραμική οροφή, ενώ τα γνωστά χαρακτηριστικά ‘νεφρά’ αναποδογυρίζουν το γνώριμο τραπεζοειδές σχήμα της μάσκας BMW και αντί αυτού διευρύνονται από πάνω προς τα κάτω. Αυτή η σαφής διαφοροποίηση τονίζει τη μοναδικότητα της BMW Concept X2, μαζί με το πλάτος του εμπρός τμήματος και το στιβαρό στήσιμο.

Το πίσω τμήμα της BMW Concept X2 ολοκληρώνει το έργο των σχεδιαστών με χαρακτηριστικό στυλ. Στοιχεία που τονίζουν το πλάτος, όπως ο λεπτός πίσω ανεμοθώρακας και οριζόντιες γραμμές μειώνουν το αντιληπτό ύψος της BMW Concept X2 και προδίδουν τις σπορ προθέσεις της. Δύο μεγάλες απολήξεις εξαγωγής – μία σε κάθε εξωτερικό άκρο – τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ οι σκούρες προστατευτικές ενισχύσεις κάτω από την πίσω ποδιά προσδίδουν κομψότητα στο όλο σύνολο.

Φυσικά μερικά από τα στοιχεία αυτά θα αλλάξουν όταν το μοντέλο θα περάσει τις γραμμές παραγωγής κατά τη διάρκεια του 2017, όμως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο τον οποίο ακολουθεί η γκάμα Χ της BMW. Όσο για το εσωτερικό αναμένεται να ακολουθήσει τις γνωστές και επιτυχημένες συνταγές των μοντέλων της μάρκας, ενώ αναμένονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα ξεκινούν από τη βάση της γκάμας του Ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια, BMW Concept X2,pagkosmia, BMW Concept X2