Ο Mike Horn και η officine panerai συναντιούνται ξανά

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της συνεργασίας μεταξύ του εξερευνητή από την Ελβετία και τη Νότιο Αφρική Mike Horn και την Officine Panerai, έχει ήδη ξεκινήσει. Η υψηλής ποιότητας ωρολογοποιός εταιρεία θα είναι συνεργάτης στην εκστρατεία Pole2Pole, την αποστολή διάσχισης της υφηλίου που θα περάσει από τη ξηρά και τη θάλασσα και από τους δυο πόλους, η οποία θα διαρκέσει δυο χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε την παραμονή της αναχώρησης του Mike

από το Cape Town της Νότιας Αφρικής για τον Νότιο Πόλο και επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ του Mike Horn και της Officine Panerai, η οποία έχει ήδη χρηματοδοτήσει πολλά από τα αξιοσημείωτα εγχειρήματα του διάσημου εξερευνητή: το Arktos (2002-2004), το North Pole Winter Expedition (2006) και το Pangaea (2008-2012). Το Pangaea είναι το γιοτ με το οποίο έχει ήδη ταξιδέψει ο Mike, όταν κατά τη διάρκεια του ομώνυμου ταξιδιού επισκέφθηκε κάθε γωνιά της γης. Ο εξερευνητής θα ταξιδεύει και πάλι με το Pangaea σε όλα τα θαλάσσια ταξίδια του, τα οποία θα εναλλάσσονται με απαιτητικές εξερευνήσεις στη στεριά κατά τη διάρκεια των οποίων θα εξερευνάει μερικές από τις πιο συναρπαστικές, απομακρυσμένες, αναλλοίωτες περιοχές του πλανήτη.

Η εκστρατεία Pole2Pole είναι η αποκορύφωση των ταξιδιών του. Είναι ένα ταξίδι το οποίο παραπάνω από κάθε άλλη φορά είναι η ενσάρκωση των αξιών και της φιλοσοφίας του, από κάθε τι που έμαθε μέσα από τις εμπειρίες δεκαετιών που ζει σε αρμονία με τον πλανήτη μας. Ένα ρεκόρ απαράμιλλων εξερευνήσεων επέτρεψε στον Mike να αναπτύξει μια φιλοσοφία που βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις πυλώνες: την περιπέτεια, το περιβάλλον και την ανταλλαγή. Στόχος του Mike είναι να εμπνεύσει τον κόσμο να απολαύσει τις δικές του προσωπικές περιπέτειες χωρίς τον φόβο του να εγκαταλείψει τις ανέσεις του, να αντιληφθούν τους νόμους που κυβερνούν τον πλανήτη στον οποίο ζούμε και να δώσει φως στην ανάγκη να προστατεύσουμε αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον σε μια εποχή που οι κίνδυνοι που απειλούν τη φύση είναι εξαιρετικά σοβαροί και ανησυχητικά έντονοι αυτή την περίοδο.

Η συνεργασία μεταξύ του Mike Horn και της Officine Panerai βασίζεται στις κοινές αυτές αξίες, στο κοινό πάθος για τη θάλασσα αλλά και στην επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε τον πλανήτη μας. Η Officine Panerai δημιούργησε έναν αξιοσημείωτο ταξιδιωτικό σύντροφο για τον Mike, ένα όργανο που μπορεί να τον συνοδεύσει στις πιο δύσκολες προκλήσεις εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη αξιοπιστία: το νέο Luminor Submersible 1950 3 Days GMT Automatic Titanio – 47mm, μια ειδική έκδοση μονάχα 500 ρολογιών που έχουν δοκιμαστεί για να επιβιώσουν σε κάθε πιθανή περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο Mike κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Luminor submersible 1950

3 days gmt automatic titanio – 47mm pole2pole

Το καινούργιο, ισχυρό και αξιόπιστο Luminor Submersible 1950 3 Days GMT Automatic Titanio, είναι εξοπλισμένο με τις απαραίτητες λειτουργίες για να φορεθεί όχι μόνο από έναν ατρόμητο εξερευνητή όπως ο Mike Horn, αλλά και από έναν ταξιδιώτη ή ένα λάτρη της φύσης.

Αδιάβροχο έως τα 300 μέτρα και με περιστρεφόμενη στεφάνη που χρονομετρεί τη διάρκεια κατάδυσης, το νέο Special Edition (500 ρολόγια) που αναπτύχθηκε από την Panerai Manufacture στη Neuchâtel είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό χάρη στη στιβαρή κάσα (47 mm σε διάμετρο) από σαγρέ τιτάνιο, ένα εξαιρετικά ανθεκτικό, υποαλλεργικό υλικό που είναι πολύ πιο ελαφρύ από τον χάλυβα. Ο αυτόματος μηχανισμός Ρ.9001 παρέχει ανεκτίμητες λειτουργίες για έναν ταξιδιώτη: ημερομηνία, εφεδρική ισχύ 72 ωρών και λειτουργία GMT, με έναν κεντρικό δείκτη να δείχνει την τρέχουσα ώρα στην πατρίδα, όταν αυτός που το φορά βρίσκεσαι στο εξωτερικό.

Η αφιέρωση στον Mike Horn είναι εμφανής τόσο στην μπροστά όσο και στην πίσω όψη του ρολογιού. Στο καντράν με απόχρωση midnight blue, με τις ενδείξεις των ωρών να είναι επικαλυμμένες με Super-LumiNova®, ο αθλητικός χαρακτήρας του ρολογιού ενισχύεται με την αποτυπωμένη σε κίτρινο ένδειξη POLE2POLE, όπως και η δεύτερη ωριαία ζώνη και οι μικροί δευτερολεπτοδείκτες στη θέση 9 η ώρα.

Εγχάρακτο στην κάσα είναι το λογότυπο του ταξιδιού – που αποτελείται από δυο ζώα που συμβολίζουν του δυο πόλους, την πολική αρκούδα και τον πιγκουίνο – και η υπογραφή του Mike Horn. Κρυμμένο πίσω από το μινιμαλιστικό καντράν χρώματος midnight blue, βρίσκεται ο αυτόματος μηχανισμός κίνησης P.9001, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Panerai Manufacture στη Neuchâtel. Με διάμετρο 13¾ lignes, 29 στολίδια, μεταβλητή ισορροπία στο μπαλανσιέ και προστασία κατά των κραδασμών Incabloc®, ο μηχανισμός κίνησης διακρίνεται για την ακρίβεια της κατασκευής του και για τα δυο βαρελάκια κύριου ελατηρίου με τη συνεχή περιέλιξή τους, κι από τις δύο κατευθύνσεις, από ένα ταλαντευόμενο ρότορα, παρέχοντας έτσι ένα απόθεμα ενέργειας τριών ημερών. Ο μηχανισμός κίνησης διαθέτει επίσης τη λειτουργία GMT, εμφανίζοντας την τοπική ώρα με έναν κεντρικό δείκτη κι ένα βολικό σύστημα ρύθμισης του ωροδείκτη, ο οποίος μπορεί να μετακινηθεί εμπρός ή πίσω με «άλματα» που διαρκούν ακριβώς μια ώρα, ενώ παράλληλα, τροποποιεί την εμφάνιση της ημερομηνίας αναλόγως. Το νέο Luminor Submersible 1950 3 Days GMT Automatic Titanio (PAM00719) διατίθεται με ένα λουράκι από μαύρο καουτσούκ και κλείνει με μια μεγάλη τραπεζοειδή αγκράφα σε σαγρέ τιτάνιο.

Πληροφορίες: VE Very Exclusive Λευκωσία – Λεμεσός – Τηλ: 22897361

Keywords
Τυχαία Θέματα