«Γιατί δεν τιμωρεί η UEFA τον Ολυμπιακό;»

Μετά την Sun και η γαλλική ιστοσελίδα cahiersdufootball.net θέτει μια σειρά από ερωτήματα στην UEFA για τις σχέσεις Πλατινί, Θεοδωρίδη και Μαρινάκη, ενόψει της συμμετοχής του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου

κειμένου, Νικολά Σε διερωτάται για την ανοχή της UEFA σε θέματα διαφθοράς, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα πρέπει να εμφανίζεται ανά δύο εβδομάδες στο αστυνομικό τμήμα λόγω εκκρεμοτήτων του με την δικαιοσύνη σε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Παράλληλα αφήνει αιχμές για φιλία με την UEFA, η οποία με την σειρά της αποφεύγει να επιβάλει κυρώσεις.

Στη συνέχεια επισημαίνει πως ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί ως πρωταθλητής το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Champions League, και παρά τις βαριές κατηγορίες εις βάρος του προέδρου και μεγαλομετόχου της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη η UEFA θεωρεί ως έγκυρη την συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με μεσότιτλο «Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Νονός του Ολυμπιακού», ο συντάκτης του άρθρου κάνει αναδρομή στο σκάνδαλο Κοριόπολις παραθέτοντας όλα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια. Παράλληλα επισημαίνει και το συμβάν με την έκρηξη στον φούρνο του πρώην ρέφερι Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ο Νικολά Σε, αναφέρει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμπλέκονταν σε αποφάσεις που αφορούσαν την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά και στην εκλογή του Γιώργου Σαρρή, ενώ γίνεται λόγος και για την υποστήριξη του Ολυμπιακού στην τοποθέτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ως προπονητή του Πανιωνίου με το 50% του μισθού να καλύπτεται από την ομάδα του Πειραιά.

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρονται Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός αλλά και η προσφυγή του Παναθηναϊκού σε UEFA και CAS προκειμένου να πάρει την θέση του αιώνιου αντιπάλου του στο Champions League με νωπό το παράδειγμα της τιμωρίας της Φενέρμπαχτσε.

Αυτή τη φορά σύμφωνα πάντα με το cahiersdufootball.net, η τοποθέτηση της UEFA ήταν εντελώς διαφορετική, με την ιστοσελίδα να σχολιάζει την θέση που κατέχει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης ως Νο 3 στην ιεραρχία της UEFA σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο πατέρας του, Σάββας Θεοδωρίδης κατέχει πόστο αντιπροέδρου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«O Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και αποτελεί συνδετικό κρίκο των εθνικών ομοσπονδιών με τον Μισέλ Πλατινί κάτι που εξασφαλίζει τις καλές σχέσεις του τελευταίου με τους ψηφοφόρους», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Το άρθρο καταλήγει: «Στην κούρσα για την προεδρία της FIFA όπου η ηθική παραμένει κύριο μέλημα της διαδικασίας, το ελληνικό ζήτημα εγείρει ερωτήματα τα οποία μπορούν να θιγούν από τους αντιπάλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα