Γεύμα προς τιμή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών παρέθεσε ο Αβέρωφ

Γεύμα προς τιμή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στον πρώτο επίσημο αγώνα της τότε Μεικτής Κύπρου, στις 13 Νοεμβρίου 1960 απέναντι στο Ισραήλ (1-1) παρέθεσε σήμερα στο εστιατόριο του Σωματείου «Διγενής Ακρίτας» Μόρφου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Παρών στο γεύμα ήταν μεταξύ άλλων οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Νίκος Ελευθεριάδης, Ανδρέας Κακουλλής, Ανδρέας Πάκκος, Δημήτρης Ζάγκυλος, Μιλτής Μιχαηλίδης και Πανίκος Κρυστάλλης.

«Η σημερινή μέρα για μας

είναι ιστορική. Είμαι ειλικρινά πάρα πολύ συγκινημένος γιατί βρίσκομαι με μύθους του κυπριακού ποδοσφαίρου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Σήμερα είναι 13 Νοεμβρίου 2017, πριν 57 ακριβώς χρόνια αυτοί οι θρύλοι με το ‘καλημέρα’ της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτέλεσαν την πρώτη Μεικτή Κύπρου και έδωσαν τον πρώτο αγώνα στο παλιό ΓΣΠ σε ένα κατάμεστο γήπεδο» σημείωσε, αναφέροντας πως 12.000 Κύπριοι φίλαθλοι κατέκλυσαν το γήπεδο για να δουν την ομάδα της δικής τους πατρίδας η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε αποκτήσει την ελευθερία της.

Υπενθύμισε ακόμη ότι σε εκείνο τον ιστορικό πρώτο αγώνα η Κύπρος είχε και το πρώτο τιμητικό αποτέλεσμα, την ισοπαλία, απέναντι στο Ισραήλ, με σκόρερ τον Μιχάλη Σιαλή ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αυστραλία.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι σήμερα με αυτούς τους θρύλους. Τον Νίκο Ελευθεριάδη τον τότε τερματοφύλακα μαζί με άλλα δύο στελέχη της Ομόνοιας, τον Ανδρέα Κακουλλή, και τον μεγάλο Πάκκο. Όπως επίσης και τον Μιλτή Μιχαηλίδη του τότε Πεζοπορικού, τον Ζάγκυλο της Ανόρθωσης αλλά και τον Πανίκο Κρυστάλλη του Απόλλωνα» σημείωσε ο Αβέρωφ Νεοφύοτυ, επισημαίνοντας ότι «αυτοί είναι οι θρύλοι, αυτά είναι τα πρότυπα».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο ΔΗΣΥ θα κάνει πράξη αυτό που οφείλει απέναντι σε αυτούς τους θρύλους του κυπριακού ποδοσφαίρου. «Θα είμαστε δίπλα τους για τη σωστή και δίκαιη αναγνώριση αυτών των ανθρώπων στους οποίους οφείλει πολλά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα είμαστε δίπλα τους αναγνωρίζοντας το πόσο αδικημένοι νοιώθουν και αισθάνονται» είπε.

Ευχαρίστησε παράλληλα τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές υποδεικνύοντας πως αν σήμερα μιλάμε για τα επιτεύγματα του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι γιατί στα δύσκολα εκείνα χρόνια όπου με δυσκολία έπρεπε κάποιος να βγάζει το ψωμί του έπρεπε και από δικά του έξοδα να αγοράζει και τα παπούτσια και τις αθλητικές στολές για να δίνει τον αγώνα.

«Τότε ήταν που δινόντουσαν οι αγώνες για τη φανέλα. Αυτές τις ιστορικές στιγμές εμείς δεν θα αφήσουμε ποτέ ο χρόνος να τις ξεθωριάσει» δήλωσε καταλήγοντας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα