Γ. Βαρνάβα: Διεκδικεί και επίσημα την προεδρία της ΕΔΕΚ

Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της ΕΔΕΚ εξήγγειλε το πρωί ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Βαρνάβα.

Στις δηλώσεις του στη Βουλή, κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι η απόφαση του αυτή έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. “Η πολιτική μου σταδιοδρομία ως Βουλευτής και ως αξιωματούχος του Κινήματος έχουν αποδείξει ότι μοναδικός μου στόχος ήταν πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον

του Κινήματος και της πατρίδας μας”, είπε."Απείχα", πρόσθεσε, "από οποιανδήποτε προσπάθεια ομαδοποίησης των στελεχών και των μελών του Κινήματος. Δεν μπήκα ποτέ στην λογική της αλληλοϋπόσκαψης και της εσωστρέφειας, παρά μόνο της εσωκομματικής αλληλεγγύης. Γι αυτό πάντοτε και ο ρόλος ο οποίος διαδραματίζω στο Κίνημα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ενότητα του Κινήματος, και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας, και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων".Ο Γιώργος Βαρνάβα τόνισε ότι με τη δική του υποψηφιότητα πιστεύει ότι μπορεί να δώσει μια διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα και να διαδραματίσει τον συνενωτικό ρόλο, ούτος ώστε, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επικείμενες προκλήσεις όπως είναι οι Βουλευτικές και Δημοτικές Εκλογές το 2016.«Το Kίνημα δεν είναι περιουσία κανενός»«Οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ούτε ρεβανσιστικό χαρακτήρα αλλά ούτε να στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει να κυριαρχήσει η οποιαδήποτε πλευρά. Κάποιοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το Κίνημα δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός. Από μόνη της η λέξη Κίνημα ορίζει αυτούς που το αποτελούν που δεν είναι άλλοι από τα απλά στελέχη και μέλη, που μοναδική τους επιθυμία και έγνοια αυτήν την στιγμή είναι η ενότητα του Κινήματος και όχι η διάσπαση του».Προχωρώντας, ο κ. Βαρνάβα τόνισε ότι «πάντοτε λειτουργεί με εντιμότητα, ηπιότητα, ειλικρίνεια και συναίνεση, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα στα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος. Γι αυτό υποβάλλω την δική μου υποψηφιότητα στην κρίση των μελών τα οποία με την δική τους ψήφο θα καθορίσουν το μέλλον του Κινήματος». «Η ΕΔΕΚ πρέπει να μείνει ενωμένη»Ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΔΕΚ ως η δεύτερη αρχαιότερη πολιτική δύναμη στον τόπο, πρέπει να παραμένει ενωμένη, ισχυρή και δυνατή για να διαδραματίσει βασικό ρόλο στις εξελίξεις για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αλλά και των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία και γενικότερα ο λαός μας.«Δέσμευσή μου έναντι της ιστορίας του Κινήματος, στον κάθε Εδεκίτη και Εδεκίτισσα, και όσους μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει και στηρίζουν το Κίνημα είναι ότι εάν εκλεγώ στην θέση του Προέδρου, προσπάθεια μου θα είναι η ενότητα του Κινήματος και η αντιμετώπιση της οποιασδήποτε εσωστρέφειας ταλανίζει αυτήν την στιγμή το Κίνημα μας.Πεποίθηση μου είναι ότι για όλα τα στελέχη του Κινήματος υπάρχει χώρος και ρόλος τον όποιον μπορούν να διαδραματίσουν», πρόσθεσε. «Χρειάζονται βελτιώσεις»Ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε την άποψη ότι στο Κίνημα θα πρέπει να επέλθουν βελτιώσεις στον τρόπο λήψεως αποφάσεων και γενικότερα το άνοιγμα του στην κυπριακή κοινωνία.«Με την εκλογή μου ως νέος Πρόεδρος του Κινήματος θα κινηθώ μέσα στα πλαίσια των πιο κάτω πυλώνων:

Στην θεσμοθέτηση εσωτερικού δημοψηφίσματος για την λήψη αποφάσεων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Αυτό σημαίνει αποκέντρωση στην λήψη αποφάσεων και άμεση εμπλοκή της βάσης του Κινήματος.Στο άνοιγμα του Κινήματος στην κοινωνία. Δηλαδή, την άμεση υλοποίηση της καταστατικής πρόνοιας για δημιουργία μητρώου των φίλων του Κινήματος. Οι φίλοι να μπορούν να εκφράζουν μέσα στο Κίνημα τις απόψεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας.Στο άνοιγμα του Κινήματος προς τους νέους ανθρώπους, με στόχο την οργάνωση και συμμετοχή τους στο Κίνημα. Η νέα γενιά έχει χώρο και βασικό ρόλο να διαδραματίσει στην λειτουργία και βιωσιμότητα του Κινήματος.Θα προβάλουμε δια της πράξης και των έργων την ιδεολογική μας ταυτότητα μέσα στην κοινωνία. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι η ΕΔΕΚ είναι η πολιτική δύναμη της δράσης και της πράξης.Στην ενίσχυση της συλλογικότητας στην λήψη αποφάσεων από την ηγεσία του Κινήματος.Στην ενδυνάμωση της εσωκομματικής δημοκρατίας και διαφάνειας.Στην επαναπροσέγγιση αποστασιοποιημένων παλαιών και νέων Εδεκιτών».

Ο κ. Βαρνάβα κάλεσε τον κάθε Εδεκίτη και Εδεκίτισσα να σταθούν δίπλα του «και ενωμένοι να προχωρήσουμε για μια νέα αρχή, για μια ισχυρή ΕΔΕΚ, για ένα δυνατό Σοσιαλιστικό Κίνημα το οποίο έχει τόσο ανάγκη ο τόπος μας και γενικότερα η κοινωνία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα