Φαίδωνος: Αυτό είναι το κόστος υγειονομικής ταφής αποβλήτων

Το συνολικό κόστος της υγειονομικής ταφής αποβλήτων είναι 9,80 ευρώ ανά τόνο, και δεν υπερβαίνει αυτό το ποσό, δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφος Φαίδωνας Φαίδωνος, επικαλούμενος πληροφόρηση που έχει.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως επί του θέματος έχει αποστείλει επιστολή στην Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου με θέμα τη σύμβαση για τη διαχείριση του Χ.Υ.Τ.Α. Επαρχίας Πάφου.

Σημειώνεται ότι η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Πάφου, ανέφερε ότι έγινε αποδεκτή, στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, η τιμή των

21 ευρώ ανά τόνο για την περίοδο 15.7.2015 – 14.1.2016, και για τους επόμενους μήνες, η τιμή των 16 ευρώ ανά τόνο, λέγοντας ότι αυτές στηρίχθηκαν σε στοιχεία τα οποία είχε η ίδια ενώπιον της σε σχέση με το πραγματικό κόστος της λειτουργίας της μονάδας.

Ο Δήμαρχος Πάφου επεσήμανε ότι ο λειτουργός της Υπηρεσίας Στράτης Ματθαίου του ανέφερε ότι το πραγματικό κόστος δεν υπερβαίνει τα 10 ευρώ ανά τόνο, ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διαχείρισης Χ.Υ.Τ.Α. Επαρχίας Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου του ανέφερε και αυτός ότι το πραγματικό κόστος κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ με μέγιστο ποσό τα 11 ευρώ ανά τόνο.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα