Έτοιμοι να υπερβάλουν εαυτούς

ΑΠΟΕΛ
Μόνο η Μπιλμπάο βρίσκεται στο μυαλό των «γαλαζοκιτρίνων», τελευταία προπόνηση επί κυπριακού εδάφους σήμερα

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να κάνει την υπέρβαση και να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο «Σαν Μαμές» κόντρα στην Μπιλμπάο; Είναι ένα ερώτημα που κυριαρχεί εδώ και καιρό ανάμεσα στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι θέλουν να δουν την ομάδα τους να παίρνει αποτέλεσμα που να αφήνει πιθανότητες πρόκρισης.

Πρόκειται για μια πραγματικά δύσκολη προσπάθεια από μέρους των πρωταθλητών μας, οι οποίοι στη θεωρία θα δώσουν

την ερχόμενη Πέμπτη το πιο απαιτητικό τους παιγνίδι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Η κάθε ισπανική ομάδα αποτελεί υπέρμετρο εμπόδιο για κυπριακές ομάδες. Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό για όλους. Φαίνεται ξεκάθαρα και μέσα από τις προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ στην Ισπανία, όπου δεν μετρά καμία νίκη. Παρ' όλ' αυτά, κανείς δεν μπορεί να σβήσει τα όνειρα των «γαλαζοκιτρίνων» πριν γίνουν τα παιγνίδια με την Μπιλμπάο.

Η δίψα για υπέρβαση και η πίστη για μια εμφάνιση επιπέδου, που θα φέρει το θετικό αποτέλεσμα, είναι τα στοιχεία που διακατέχουν τους ποδοσφαιριστές, λίγες μέρες πριν από την πρώτη μάχη. Γνωρίζουν ότι θα πρέπει να αποδώσουν σε υψηλές εντάσεις για να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Βάσκων και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν αρκετά παιγνίδια της Μπιλμπάο, με τελευταίο αυτό με την Λα Κορούνια και από σήμερα θα αρχίσουν να μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και οι αναλύσεις μέσω βίντεο για τον τρόπο που αγωνίζεται η Μπιλμπάο. Είναι πολύ σημαντικό για τους «γαλαζοκίτρινους» να παρουσιαστούν διαβασμένοι το βράδυ της Πέμπτης, αφού και η πιο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αναμονή για Μιλάνοφ
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος υπάρχει ερωτηματικό για την παρουσία και την ετοιμότητα του Μιλάνοφ. Ο Βούλγαρος ήταν στην αποστολή του αγώνα με την Καρμιώτισσα, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα, στη χθεσινή προπόνηση ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Πάντως, το ότι έχει να αγωνιστεί σχεδόν ένα μήνα (18 Ιανουαρίου τελευταία συμμετοχή), είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να τον εμπιστευτεί ο προπονητής του. Επικρατέστερη επιλογή είναι ο Αρτυματάς, που επιλέγηκε για τρίτο σερί ματς στην ενδεκάδα ως δεξιός ακραίος αμυντικός.

Απ’ εκεί και πέρα παραμένει αμφίβολος και ο Μπαράλ, ενώ ανέτοιμος είναι ο Εμπεσίλιο. Την ίδια στιγμή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ρότζερ Κάνιας. Υπάρχουν πάντως αρκετές επιλογές σε όλες τις θέσεις για να παρατάξει μια δυνατή ενδεκάδα ο Τόμας Κρίστιανσεν, ανάλογα με το πώς θα σχεδιάσει και το πλάνο που θα προτιμήσει. Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει και η τελευταία προπόνηση επί κυπριακού εδάφους, καθώς αύριο το πρωί η αποστολή θα ταξιδέψει για το Μπιλμπάο.

Εδραιώθηκε στην κορυφή
Σε πλεονεκτική θέση έφεραν τον ΑΠΟΕΛ τα χθεσινά αποτελέσματα των βασικών διεκδικητών του τίτλου, σε ό,τι αφορά τη μάχη του τίτλου. Το ντέρμπι ΑΕΛ-ΑΕΚ έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ έχασε βαθμούς και ο Απόλλωνας στο Δασάκι (2-2) με τον Εθνικό. Με αυτά τα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή, έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από τη 2η ΑΕΛ, έξι από τον Απόλλωνα και επτά από την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα