Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στο Φοινί

ΠΥΡΚΑΓΙΑ σε διώροφη κατοικία με σοφίτα στο χωριό Φοινί κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, «στις 4.30 μ.μ. (Σάββατο) λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη οικία με σοφίτα στο χωρίο Φοινί, της Επαρχίας Λεμεσού.

Έγινε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον ιδιοκτήτη και γείτονες, χωρίς επιτυχία. Ανταποκρίθηκε άμεσα ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου»

με τρία Πυροσβεστικά οχήματα και την ίδια ώρα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία ανάκλησης των εκτάκτων πυροσβεστών του Αγροτικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μονιάτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ακόμα ένα πυροσβεστικό όχημα.

Η ώρα 7.04 μ.μ. η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Η οικία εφαπτόταν με άλλες οικίες, ως επί το πλείστων με ξύλινες οροφές επενδυμένες με κεραμίδια, οι οποίες μετά από πολλές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν υπέστησαν ζημιές. Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές η κατοικία κυρίως στη σοφίτα και την οροφή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε αποδόμηση της οροφής, χρήση τυλικτήρων νερού από το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων και χρήση αριθμού αναπνευστικών συσκευών. Δεν κινδύνεψε οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή. Τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονταν σε ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα