Ερμής: Πάει για τρίτη διαδοχική νίκη

Μπορεί αφενός ο Ερμής να έχει εκπληρώσει τον πρώτο του στόχο, που είναι η είσοδος στην εξάδα και αφετέρου να ακολουθεί ο κρίσιμος επαναληπτικός αγώνας Κυπέλλου με την ΑΕΛ, αλλά σε καμία περίπτωση στην ομάδα της Αραδίππου δεν αφήνουν στην τύχη το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας, στο πέσιμο της αυλαίας του Α΄ Γύρου του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, ο πιο μεγάλος στόχος του Ερμή είναι η έξοδος στην Ευρώπη και θα επιδιώξει να αρχίσει από τα πλέι-οφ με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Συνεπώς, η νίκη, που

θα είναι η τρίτη στη σειρά, θα είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος του Ερμή στο παιχνίδι με τον Εθνικό, ώστε να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενες απώλειες της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης στα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Με ανεβασμένη ψυχολογίαΣημαντικό όπλο στη φαρέτρα της ομάδας του Ερμή, ενόψει του αγώνα με τον Εθνικό, αποτελεί η καλή ψυχολογία των παιχτών, απόρροια της οριστικής εξασφάλισης μιας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Αποφορτισμένοι, πλέον, από το άγχος θα επιδιώξουν το καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα, ώστε να εκπληρωθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη. Οι τελευταίες δύο νίκες επί Οθέλλου και Νέας Σαλαμίνας έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας, ενώ ο νέος προπονητής Μίτσελ Φαν Ντερ Χάαγκ αφομοιώνει κάθε μέρα και περισσότερο την κυπριακή πραγματικότητα και άρχισε να προσδίδει τη δική του ταυτότητα στον Ερμή.

Για το παιχνίδι με τον Εθνικό, ο Ολλανδός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του, χωρίς να υπολογίζει τον τιμωρημένο Ιμπραΐμι. Πρόκειται για μια σημαντική απώλεια, καθώς ο Σκοπιανός επιθετικός αποτελεί βασικό γρανάζι στην επιθετική γραμμή του Ερμή. Λογικά θα επανέλθει στην κορυφή της επίθεσης ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ονίλο και με τους Ρέζεκ και Μανού να καλύπτουν τα δύο άκρα της γραμμής κρούσης. Εκτός πλάνων του Φαν Ντερ Χάαγκ βρίσκεται και ο Ντε Πίνα, που εκτίει την ποινή των τριών αγωνιστικών που του επέβαλε η Δικαστική Επιτροπή. Το θετικό για την τεχνική ηγεσία του Ερμή είναι ότι ο τραυματισμός του Ζάρκοβιτς δεν εμπνέει ανησυχία και, παρότι δεν προπονήθηκε χθες κανονικά, ενδέχεται να προλάβει το παιχνίδι με τον Εθνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα