Έρευνα: Αν τα παιδιά σας μισούν, είναι επειδή είστε άσχημοι

Έρευνα δείχνει πως τα παιδιά συνδέουν την εμπιστοσύνη σε κάποιο πρόσωπο ανάλογα με την ελκυστικότητά του.

Τα παιδιά έχουν πολλές φορές περίεργο τρόπο να συνδέουν ανθρώπους με συναισθήματα και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους. Τρανό παράδειγμα φαίνεται πως αποτελεί το πως αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους γύρω τους και τι τους οδηγεί στο να αισθάνονται άνετα ή δυσάρεστα όταν συναντούν κάποιον.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Frontiers in Psycology» (μτφ «Ψυχολογικά όρια), τα μικρά παιδιά βάζουν τα κλάματα όταν συναντούν ανθρώπους

που θεωρούν ότι είναι… άσχημοι! Αντίστοιχα, όσο πιο ελκυστικό εμφανισιακά θεωρούν κάποιον, τόσο πιο άξιο εμπιστοσύνης και συμπαθητικό τον θεωρούν.

Η έρευνα έλαβε χώρα στην Κίνα, χώρισε τους συμμετέχοντες σε δυο κατηγορίες: παιδιά και ενηλίκους. Οι ερευνητές τους παρουσίασαν 200 ουδέτερα ανδρικά πρόσωπα, που τους κοιτούσαν απευθείας στα μάτια και τους ζήτησαν να τους βαθμολογήσουν κατ’ εκτίμηση στην ελκυστικότητα και το αίσθημα εμπιστοσύνης που εμπνέουν. Αποδείχθηκε πως οι περισσότεροι ταύτισαν τους πιο όμορφους με τους πιο έμπιστους.

Τα αποτελέσματα μάλιστα έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα και για την κατηγορία των ενήλικων, δείχνοντας πως τα στερεότυπα και τα κλισέ κυριαρχούν στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων.

Πηγή: gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα