O ΠΙΣ καταγγέλλει παρανομίες γιατρών χωρίς άδεια

Ενός κακού μύρια έπονται στον τομέα της υγείας. Ο ΠΙΣ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας στην οποία ζητεί "πριν από κάθε πρόσληψη γιατρών στο δημόσιο, το Υπουργείο να έρχεται σε επαφή με τον Σύλλογο ώστε να ενημερώνεται για τυχόν πειθαρχικές υποθέσεις εναντίον τους".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Ο ΠΙΣ για πολλοστή φορά έθεσε στον Υπουργό Υγείας το σοβαρό πρόβλημα ότι παρατηρήθηκαν ιατροί που εργάζονται στο Δημόσιο και δεν έχουν ανανεώσει την άδεια ασκήσεως του επαγγάλματος τους ή ακόμη δεν είναι καν εγγεγραμμένη στο Σύλλογο".

Η επιστολή στάληκε σύμφωνα με τον πρόεδρο

του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου για καλύτερη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου υποστηρίζει πως ζούμε στην εποχή του παραλόγου και της προχειρότητας. Παραθέτει επισης και σειρά ερωτημάτων.

Έγινε οποιαδήποτε συμφωνία για συμμετοχή μεγάλων ιδιωτικών κλινικών;Υπάρχουν συμφωνίες για συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών;Οι 235,000 Κύπριοι και εργοδότες που έχουν ιδιωτική ιατρική ασφάλιση (ή ομαδική) θα πληρώνουν και το ΓΕΣΥ ή τους συμβουλεύεται να καταργήσουν την ιδιωτική ασφάλεια;Η δεδομένη αδυναμία της οικονομικής αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων πόσες επιπρόσθετες αυξήσεις θα επιφέρει στις συνεισφορές;

Η ΕΝΙΚ καταλήγει πως το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι να εισπράξει χρήματα ως εισφορά από τον κόσμο δηλαδή φορολογία και θα υποβαθμιστεί η ποιότητα υγείας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, συνάντηση με την ηγεσία της ΟΕΒ είχε το πρωί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, όπου συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O ΠΙΣ,O pis