Επίσκεψη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας στο ΚΕΝ Πάφου

Επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου πραγματοποίησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος, που συνοδεύονταν από το μέλος της Επιτροπής Άμυνας Γιώργο Παπαδόπουλο και τους βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου , Ανδρέα Φακοντή, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, Κώστα Κωνσταντίνου και Ηλία Μυριάνθους, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψης ανέφερε πως η παρουσία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής στο ΚΕΝ Πάφου έχει διπλό στόχο.

Αφενός είπε, η Πολιτεία με

την παρουσία της θέλει να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να αντιληφθούν ότι “βρισκόμαστε δίπλα τους ως συμπαραστάτες στην υπηρεσία που θα εκτελέσουν στην Εθνική Φρουρά”, αλλά την ίδια στιγμή «να συζητήσουμε με τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή αλλά και τα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει η Επιτροπή Άμυνας και να τα προωθήσουμε», με κύριο στόχο να είναι πολύ καλύτερη η διαβίωση αλλά και η εκπαίδευση των οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως και στα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης που έχει περιοδεύσει αντιλήφθηκε πως οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξαιρετικές.

Εξαιρετικά επίσης συνέχισε, είναι τα μαγειρεία και η αίθουσα σίτισης των εθνοφρουρών, καθώς και η ποιότητα του φαγητού είναι σαφέστατα αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντα θα υπάρχουν μικροπροβλήματα

Θεωρούμε είπε, ότι αυτά είναι μια σημαντική κατάκτηση όμως παρόλα αυτά πρόσθεσε, «αντιλαμβανόμαστε ότι πάντοτε θα δημιουργούνται κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τα επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που του έχουν ανακοινωθεί ως Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής από όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης, ο αριθμός αυτών που έχουν αιτηθεί αναστολή υπηρεσίας στην Ε.Φ. έχει μειωθεί σημαντικά.

Ωστόσο σημείωσε, «πως για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αλλά και στη συνέχεια στα όπλα και στα σώματα για να εξακριβωθεί ο τελικός αριθμός».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως χρόνο με το χρόνο αυτός ο αριθμός μειωθεί και μέσα από νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν, ότι θα περιοριστεί μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που όντως θα πρέπει να απαλλαγούν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Επεσήμανε ακόμη πως από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας όπως πολλές φορές έχει τονιστεί και στο Υπουργείο Άμυνας αλλά και στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, υπάρχει διάθεση για συνεργασία, ώστε η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση και όχι μόνο.

«Πρέπει να εξάρω», είπε ο κ. Σιζόπουλος, «ότι η συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Άμυνας όσο και με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και υπάρχει μια αγαστή συνεργασία και μια συνεννόηση, από όλα τα μέλη της Επιτροπής ανεξάρτητα, από την κομματική τους προέλευση».

Προσοχή κατά την άδεια του Σ/Κ

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΚΕΝ Πάφου, Τμηματάρχης Πεζικού Αλετράς Χριστόδουλος κάλεσε τους εθνοφρουρούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την άδεια τους το Σαββατοκύριακο και να βρίσκονται στο ΚΕΝ τη Δευτέρα στις 08:00 το πρωί.

Τους ζήτησε μάλιστα να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση και στην κατανάλωση αλκοόλης, δηλώνοντας τους πως ο στρατός τους θέλει δυνατούς και τους ευχήθηκε καλή έξοδο.

Σημειώνεται πως η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών έχει οριστεί να γίνει την Πέμπτη στις 18:45 στο Παφιακό στάδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα