Επίσημη πρώτη της ελληνικής Βουλής - Ορκωμοσία βουλευτών

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πρώτη, μετά τη διάλυση του σώματος στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, συνεδρίαση του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Την Παρασκευή θα γίνει η εκλογή του Προέδρου και του Προεδρείου της Βουλής.

Στα

αξιοσημείωτα της σημερινής τελετής είναι το ότι για πρώτη φορά στη νέα Βουλή θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ως επικεφαλής του Ποταμιού.

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου θ’ αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Στις 10 Φεβρουαρίου, με νωπή πλέον την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα διαπραγμάτευσης.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, το θέμα εκλογής του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας θα απασχολήσει την κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, δηλαδή μετά το Σαββατοκύριακο. Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου παραμένει πρώτο στον κατάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα