Επίσημη πρώτη για τις Παγκύπριες

Στη «μάχη» ρίχνονται σήμερα 8.198 υποψήφιοι μαθητές
Οι εξετάσεις ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου

Στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών που ξεκινά στις οκτώ το πρωί και ολοκληρώνεται στις 11, ρίχνονται σήμερα 8.198 υποψήφιοι ανά το παγκύπριο. Σε δηλώσεις της, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου ανέφερε ότι από πλευράς της Υπηρεσίας Εξετάσεων τα πάντα είναι έτοιμα. Όπως διευκρίνισε, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει, μιας και την ίδια ώρα που θα εξετάζονται καθημερινώς

τα μαθήματα, θα γίνονται οι συντονισμοί για να αρχίζει η βαθμολόγηση. Σημείωσε παράλληλα ότι η διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου.

Πρόγραμμα μαθημάτων
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, μεθαύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Αρμονίας - Υπαγόρευση Μουσικού Κειμένου, την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στο μάθημα των Αγγλικών και στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, στο μάθημα της Χημείας, την Τρίτη, 24 Μαΐου, στο μάθημα της Πληροφορικής, των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών (4ωρο), την Τετάρτη, 25 Μαΐου, θα εξεταστούν στο Ελεύθερο - Προοπτικό Σχέδιο και στο μάθημα της Τεχνολογίας, την Πέμπτη, 26 Μαΐου, στο μάθημα της Τεχνολογίας, των Ιταλικών και των Ισπανικών, την Παρασκευή, 27 Μαΐου, στο μάθημα των Μαθηματικών (Κοινού Κορμού), ενώ τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, θα εξεταστούν στο μάθημα της Φυσικής, των Ρωσικών και των Γερμανικών και την Τρίτη, 31 Μαΐου, στο μάθημα της Ιστορίας και των Μαθηματικών (2ωρο).

Επιπρόσθετα, την Τετάρτη 1η Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Γραφικών Τεχνών, των Γαλλικών και των Τουρκικών, την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στο μάθημα της Λογιστικής, της Τεχνολογίας και των Αγγλικών (4ωρο), την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στο μάθημα της Βιολογίας και στο Σχέδιο Ειδικότητας, τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, θα παρακαθήσουν στο μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, την Τρίτη, 7 Ιουνίου, στο μάθημα της Τεχνολογίας, των Λατινικών και της Πρακτικής Δοκιμασίας, την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στο μάθημα της Τεχνολογίας, της Φυσικής (4ωρο) και της Πρακτικής Δοκιμασίας, ενώ την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, θα εξεταστούν στο μάθημα του Αρχιτεκτονικού - Τεχνικού Σχεδίου, των Μαθηματικών (4ωρο) και της Πρακτικής Δοκιμασίας. Η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων πέφτει με τα μαθήματα της Πολιτικής Οικονομίας, του Σχεδίου Ειδικότητας και του Σχεδίου Γραφικών Τεχνών.

Πανέτοιμο το Υπουργείο
Την πλήρη προετοιμασία του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Υπουργείου, Κώστας Καδής σε γραπτή δήλωσή του, που εξέδωσε χθες. Ο κ. Καδής καλεί τους τελειόφοιτους να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις αυτές με ωριμότητα, θάρρος, ψυχραιμία, συγκέντρωση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και σημειώνει πως οι τελειόφοιτοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ο θεσμός αυτός είναι ένα σημαντικό προνόμιο, που παρέχει το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα