Επικρίσεις Λαφαζάνη εναντίον Τσίπρα

Ο μέχρι πρόσφατα συνεργάτης και εταίρος του τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην 7μηνη κυβέρνησή του, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει "μια μεγάλη ΔΗΜΑΡ", και ότι "οδηγείται σε ΠΑΣΟΚοποίηση" ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα

"πολιτικά αναξιόπιστο".

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ του τέως πρωθυπουργού και του κ. Μειμαράκη, ο κ. Λαφαζάνης είπε πως "προφανώς οδεύουμε σε μία κυβέρνηση υπαλλήλων", οι οποίοι, πρόσθεσε, θα υπηρετούν τα Μνημόνια στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας και "το ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου".

Αύριο Πέμπτη, στις 3 μμ ο κ. Λαφαζάνης θα δώσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Το νέο κόμμα του, Λαϊκή Ενότητα ιδρύθηκε την επομένη της ξαφνικής παραίτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα και την προκήρυξη εκ μέρους του πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, με το επιχείρημα ότι μετά τη διαφοροποίηση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα δανειακή συμφωνία με τους δανειστές, δεν θα λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, και ως εκ τούτου, όπως είπε και στο χθεσινό ντιμπέιτ, τον έριξαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με 5 δημοσκοπήσεις στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, συγκεντρώνει από 3-4%, ποσοστά αρκετά κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή, που είναι το 3%.

Βασική θέση του κόμματος, είναι η εναντίωσή του στο μνημόνιο, το οποίο έχει στόχο να καταργήσει, να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, και να επανέλθει σε εθνικό νόμισμα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα