Επίδειξη δύναμης η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε μία ομάδα υπόδειγμα για την αμυντική λειτουργία της και μέσα σε 50 λεπτά την είχε... φιλοδωρήσει με καρέ τερμάτων μπροστά σε 81.000 φιλάθλους. Το 4-0 επί της Γκλάντμπαχ σηματοδότησε μία επιτυχημένη αρχή στην εποχή Τόμας Τούχελ στο πρωτάθλημα, αφού το αποτέλεσμα συνδυάστηκε με ένα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο για την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Οι Βεστφαλοί ήταν επιθετικοί, είχαν τον έλεγχο και έψαχναν με κάθε τρόπο πρόσβαση στην περιοχή του Γιαν Ζόμερ.

Ο χορός των τερμάτων άρχισε στο 15', με τον Μάρκο Ρόις να ηγείται και της νέας σεζόν για τους

Βεστφαλούς. Συμπαραστάτες του οι γνωστοί εδώ και δύο χρόνια Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χενρίχ Μεχιταριάν, οι οποίοι σημείωσαν από ένα γκολ μέσα στο επόμενο τέταρτο αγώνα και έδιωξαν κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή της αναμέτρησης. Ο Αρμένιος, μάλιστα, μετά από μία σεζόν που θέλει να ξεχάσει, βρήκε δίχτυα και στο 2ο ημίχρονο, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ντόρτμουντ.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γιντογκάν, Βάιγκλ, Ρόις (78' Καμπλ), Καγκάβα, Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (78' Ράμος)

Γκλάντμπαχ (4-4-1-1): Ζόμερ, Γιάντσκε, Σουλτς, Κρίστενσεν, Βεντ, Στιντλ, Τζάκα (79' Νταχούντ), Τραορέ (65' Χέρμαν), Τζόνσον, Ράφαελ, Ντέρμιτς (66' Αζάρ)

Keywords
Τυχαία Θέματα