«Ο Πρόεδρος επιμένει να συζητά με βάση την τουρκική ατζέντα»

Σε μιαν άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στη «Σημερινή», ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορεί ευθέως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι επιμένει να συζητά το Κυπριακό όπως και ο προκάτοχός του Δημήτρης Χριστόφιας, με βάση δηλαδή την τουρκική ατζέντα. Τονίζοντας ότι «στη διαπραγματευτική διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλουμε να θέσουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της και οφείλουμε να μάθουμε τις προθέσεις της Τουρκίας σε εκείνες όλες τις πτυχές του Κυπριακού στις οποίες οφείλει και έχει να δώσει».

Κατηγορεί επίσης τον Ν. Αναστασιάδη

ότι «επέλεξε να ακολουθήσει την απαράδεκτη πρακτική του κ. Χριστόφια, να ενεργεί δηλαδή και αυτός χωρίς να ενημερώνει ούτε τον λαό, ούτε τα κόμματα». Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ενημερωνόμαστε από τα Ηνωμένα Έθνη, τους διπλωμάτες, τους τεχνοκράτες, τα δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και από όσα λέει δημοσίως ο κ. Ακιντζί και η τουρκική πλευρά. Σε άλλο σημείο, ο Ν. Παπαδόπουλος απαντά πώς το ΔΗΚΟ διαχρονικά και με συνέπεια αποδέχεται και διεκδικεί μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με σωστό όμως περιεχόμενο.

Όσον αφορά στα εσωκομματικά και δη στην έντονη φημολογία ότι στελέχη του ΔΗΚΟ αποχωρούν για να δημιουργήσουν νέο πολιτικό σχήμα, ο κ. Παπαδόπουλος διαμηνύει πως «εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για προδοσία των αρχών και των αξιών του Δημοκρατικού Κόμματος, ειδικά στο Κυπριακό».

Διαβάστε περισσότερα στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα