Επιχείρηση καταπολέμησης ναρκωτικών από τη Europol

Διεθνή επιχείρηση με τη συμμετοχή 28 κρατών μελών της ΕΕ και 11 χωρών εκτός της ΕΕ πραγματοποίησε η Europol.

H Διεθνής επιχείρηση με την ονομασία Blue Amber, υπό την γενική εποπτεία και συντονισμό της Europol πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, 2015. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 28 κράτη μέλη της

ΕΕ και 11 χώρες εκτός της ΕΕ.

Ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών ήταν πραγματοποίηση 179 συλλήψεων, η κατάσχεση 3 τόνων κοκαΐνης και 250 κιλών συνθετικών ναρκωτικών αλλά και 74 οχημάτων.

Η επιχείρηση αυτή ήταν συνέχεια των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και επικεντρώθηκε στη διακοπή των δραστηριοτήτων των εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται στη διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων και οχημάτων με κίνητρο την εγκληματικότητα.

Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Europol αλλά και συνεργάτες από όλες τις χώρες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση αντάλλαζαν πληροφορίες και στοιχεία μέσω του Εθνικού συντονιστικού κέντρου που λειτούργησε στην Χάγη και στο οποίο υπήρχαν ειδικοί και αναλυτές οι οποίοι επεξεργάζονταν τα στοιχεία που είχαν ενώπιον τους.

Όπως ανέφερε και ο διοικητής της Europol «η επιτυχία της επιχείρησης αυτή οφείλετε στην αυξανόμενη στάθμη της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων αλλά και της δέσμευσης της Europol να γίνει η Ευρώπη ένα ασφαλέστερο μέρος αυτές οι εκστρατείες θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα