Έπιασε Καραπιάλη ο Φορτούνης

Ο πρώτος επιτελικός χαφ μετά τον Βασίλη Καραπιάλη, που φτάνει τα πέντε γκολ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές με τη φανέλα του Ολυμπιακού έγινε ο Κώστας Φορτούνης.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ, έκανε το 5x5 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Βασίλη Καραπιάλη

από τη σεζόν 1999/00. Ο Λαρισαίος χαφ είχε πετύχει αντίστοιχα παραγωγικό ξεκίνημα τότε, σημειώνοντας χατ τρικ στο 5-0 επί του Πανιωνίου (2η αγωνιστική) και από ένα γκολ στο 0-5 επί της Καβάλας (4η αγωνιστική) και στο 3-1 επί των Τρικάλων (5η αγωνιστική).

Ο Καραπιάλης είχε σταματήσει στα 6 γκολ εκείνη τη σεζόν, όμως είναι αξιοσημείωτο πως κανένας άλλος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» που αγωνιζόταν ως «δεκάρι» -ούτε καν ο Ριβάλντο- δεν είχε πετύχει κάτι ανάλογο από τότε, μέχρι τον Φορτούνη το Σάββατο (26/9). 5x5 έχουν να επιδείξουν και άλλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όμως όχι επιτελικοί χαφ, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Μήτρογλου (6 γκολ έως την 5η αγωνιστική τη σεζόν 2013/14) και ο Ραφίκ Τζιμπούρ (6 γκολ έως την 4η αγωνιστική τη σεζόν 2012/13).

Keywords
Τυχαία Θέματα