Επ.Λιλλήκα: Ο Αναστασιάδης ξεκίνησε και πάλι τις δεσμεύσεις

Σε Ανακοίνωση Τύπου, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στην εξαγγελία Νίκου Αναστασιάδη για το ταμείο κουρεμένων και σημείωσε ότι κατέθεσε το ποσό των 25 εκατομμυρίων σε ένα ταμείο που μέχρι πριν μερικές μέρες ήθελε να καταργήσει.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Για σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Αναστασιάδης δήλωνε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός αποκατάστασης της πρωτοφανούς ληστείας των κουρεμένων καταθετών και τώρα,

λίγο πριν τις εκλογές, ξεκίνησε και πάλι τις δεσμεύσεις, καταθέτοντας το ποσό των 25 εκατομμυρίων σε ένα ταμείο που μέχρι πριν μερικές μέρες ήθελαν να καταργήσουν.

Ο υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, χαρακτήρισε τις άλλες προτάσεις που ακούστηκαν ως μη ρεαλιστικές, ενώ η ξαφνική τους έγνοια για τα θύματα της δικής τους καταστροφικής πολιτικής, θα πρέπει να λαμβάνεται στα σοβαρά και όχι ως ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

Στη δική μας Πρόταση για Χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, την οποία καταθέσαμε την 1η Νοεμβρίου του 2017, δίνουμε συγκεκριμένους τρόπους χρηματοδότησης του ταμείου, καθώς και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Το κράτος δε θα εγγυηθεί το ταμείο, ούτε θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου. Θα γίνει μεταφορά κρατικής περιουσίας για αξιοποίηση, έτσι ώστε να υπάρχουν σταθερά ετήσια έσοδα και συνθήκες ανάπτυξης.

Θα φορολογηθούν επίσης οι υπεραξίες που δημιουργήθηκαν από τις πολεοδομικές ελαφρύνσεις. Οι ίδιες οι τράπεζες θα συνεισφέρουν με ένα ποσό ίσο με το 3% επί των κερδών τους.

Συνεισφορά θα υπάρξει και από το ταμείο Υδρογονανθράκων και από την εκχώρηση των εσόδων από την επιβολή ΦΠΑ στη γη.

Αν αυτά δεν αποτελούν συγκεκριμένες προτάσεις, είναι για να διερωτάται κάποιος πώς ξεμπερδεύει με το κούρεμα η κυβέρνηση εξαγγέλλοντας την κατάθεση ενός ποσού σε ένα ταμείο που κρατούσε ανενεργό 4 ½ χρόνια. Εκτός και αν μετά το κούρεμα, έφτασε και η ώρα του ξυρίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα