Οι Βρετανικές Βάσεις τίμησαν τον Νίκο Ακάμα (pic)

Βραβείο τιμής των Βρετανικών Βάσεων από τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων απονεμήθηκε την Τρίτη και ο Νίκος Ακάμας, με έδρα το Ακρωτήρι, ήταν ένας από τους παραλήπτες της εξαιρετικής του υπηρεσίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο 52χρονος μηχανικός, υπεύθυνος για τη συντήρηση, τον προϋπολογισμό και την εξυπηρέτηση των οχημάτων και του εξοπλισμού των βρετανικών δυνάμεων Κύπρου - μεταξύ άλλων - διαπίστωσε ότι θα τού απονεμηθεί το βραβείο μόνο τον περασμένο μήνα και ήταν πολύ σοκαρισμένος όταν άκουσε τα νέα.

Όταν

τον κάλεσε στο γραφείο του ο διευθυντής του, παραδέχθηκε επίσης ότι αισθανόταν λίγο ανήσυχος στην αρχή.

Εξήγησε: «Όταν κλήθηκα να δω τον προϊστάμενό μου, αναρωτιόμουν τι συνέβαινε, έτσι ανησυχούσα λίγο, αλλά όταν πήγα εκεί, σύντομα κατέστη σαφές ότι ήταν καλά νέα.

“Μου έκανε χειραψία, με συνεχάρη και μου είπε ότι έλαβα ένα βραβείο, που ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα.

"Είναι προνόμιο να συμμετέχει κάποιος στην εκδήλωση και να λάβει αυτό το βραβείο. Χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα τα νέα.. ".
Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στην Αυστραλία, όπου ζούσε για συνολικά 15 χρόνια σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, παραδέχτηκε ότι ήταν πάντα φιλοδοξία του να εργάζεται στις Βάσεις. Αυτό πραγματοποιήθηκε τρία χρόνια μετά την επιστροφή του από την Αυστραλία, όταν το 1997 άρχισε να εργάζεται για ανάδοχο εκείνη την εποχή που αναγνώριζε τις επαγγελματικές του ιδιότητες. Συνέχισε:

" Το να εργάζομαι στις Βρετανικές Βάσεις ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, επειδή ήταν και εξακολουθούν να είναι ένας πολύ καλός εργοδότης. «Γνωρίζω ότι σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον μπορείς να αποδείξεις τον εαυτό σου και αν είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό, τότε τα ταλέντα σου θα ανταμειφθούν. "Το περιβάλλον εργασίας μου και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι είναι πολύ επαγγελματίες. Οι δομές που υπάρχουν, οι διαδικασίες και η γενική νοοτροπία είναι εξαιρετικές και μου αρέσει να εργάζομαι εδώ».

Ο κάτοικος της Λεμεσού, ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, έχει αποδώσει τις ικανότητές του με την πάροδο των χρόνων με προαγωγές και ως ανώτερος υπάλληλος που απασχολείται σε τοπικό επίπεδο με 80 άλλους Κύπριους εργαζομένους που εργάζονται κάτω από αυτόν, είναι σωστό ότι οι Βρετανικές Βάσεις έχουν αναγνωρίσει την υπηρεσία που έχει παράσχει για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Flagstaff House - το σπίτι του διοικητή των Βρετανικών Βάσεων, Αρχιστράτηγος James Illingworth - στην Επισκοπή, είδε επίσης 15 άλλες επαίνους που απονέμονται σε μέλη του προσωπικού, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά. Σχεδόν 40 μέλη της αστυνομίας των Βάσεων έλαβαν επίσης Βραβείο τιμής από τον Αρχηγό Αστυνομίας για την εξαιρετική τους υπηρεσία και τρία μέλη της αστυνομίας έλαβαν επίσης βραβεία για αστυνομικός της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα