Αποζημιώνονται τα αερ.εισιτήρια εκπαιδευτικών για εξετάσεις

Αυτή είναι η διαδικασία ανάκτησης αντίτιμου αεροπορικού εισιτηρίου για την προσέλευση υποψηφίων που διαμένουν στο εξωτερικό, στις εξετάσεις της 17ης και 18ης Νοεμβρίου του 2017 για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην εκπαίδευση.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους υποψηφίους εξαιτίας της ακύρωσης των εξετάσεων της 6ης Νοεμβρίου 2017, οι οποίες

είχαν διοργανωθεί στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση.

Με στόχο τη γρηγορότερη επανάληψη των εξετάσεων και την πρόκληση όσο το δυνατόν μικρότερης ταλαιπωρίας και αναμονής στους υποψηφίους που επηρεάστηκαν, οι εν λόγω εξετάσεις θα επαναληφθούν την Παρασκευή 17/11/ 2017 για τα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής και των Θρησκευτικών και το Σάββατο 18/11/2017 για τα γνωστικά αντικείμενα της Χημείας, της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Αρ. Πρότασης 1707/2017 και ημερ. 8/11/2017), θα καλύψει το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου (οικονομικής θέσης) των επηρεαζόμενων υποψηφίων που διαμένουν στο εξωτερικό, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή τους στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Για την ανάκτηση του αντιτίμου των αεροπορικών εισιτηρίων, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις προσκομίζοντας στις 17 ή στις 18 Νοεμβρίου (αναλόγως της ημερομηνίας εξέτασης του γνωστικού τους αντικειμένου), απαραιτήτως όλα τα πιο κάτω αποδεικτικά στοιχεία/έντυπα:

α) Τιμολόγιο εισιτηρίου (οικονομικής θέσης) και απόδειξη πληρωμής στο όνομα του υποψηφίου.

β) Αντίγραφο αεροπορικού εισιτηρίου και κάρτα επιβίβασης.

γ) Έντυπα Εξουσιοδότησης Πληρωμής («ΕΝΤΥΠΟ 1» ή «ΕΝΤΥΠΟ 2» αναλόγως της
περίπτωσης), τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν και να υπογραφούν από τους υποψήφιους ως ακολούθως (τα έντυπα επισυνάπτονται και είναι, επίσης, αναρτημένα στον ακόλουθο σύνδεσμο http://archeia.moec.gov.cy/mc/12/2017_exousiodotisi_pliromis.zip :

1) «ΕΝΤΥΠΟ 1», για τους υποψηφίους που επιθυμούν να γίνει η καταβολή της πληρωμής σε λογαριασμό που διατηρούν στην Κύπρο. Το έντυπο θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

2) «ΕΝΤΥΠΟ 2», για τους υποψηφίους που επιθυμούν να γίνει η καταβολή της πληρωμής σε λογαριασμό που διατηρούν σε χώρα του εξωτερικού. Το έντυπο θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

δ) Φωτοαντίγραφο μέρους της κατάστασης του τραπεζικού τους λογαριασμού /βεβαίωση από την Τράπεζα, όπου παρουσιάζονται το όνομα της Τράπεζας, ο κάτοχος/δικαιούχος του λογαριασμού και ο διεθνής αριθμός του λογαριασμού (ΙΒΑΝ – International Bank Account Number) και SWIFT CODE (ανάλογα με την περίπτωση).

Σημειώνεται ότι όλα τα πιο πάνω αποδεικτικά στοιχεία/έντυπα θα πρέπει να υποβληθούν στον επιτηρητή της αίθουσας εξέτασης του υποψηφίου σε κλειστό φάκελο που θα φέρει την ένδειξη «ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ». Στον φάκελο θα πρέπει, επίσης, να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο και ο Κωδικός Υποψηφίου.

Οι αρμόδιοι επιτηρητές στους οποίους θα παραδίδονται τα πιο πάνω αποδεικτικά/έντυπα, θα παραχωρούν στους υποψήφιους απόδειξη παραλαβής και θα υπογράφουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

Για πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων, επαναλειτουργεί η ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για το Νέο Σύστημα Διορισμών με αριθμό 8000 88 44. Οι υποψήφιοι μπορούν να καλούν την ειδική τηλεφωνική γραμμή καθημερινά, από τις 08:30 έως τις 15:00. Επιπρόσθετα, μπορούν να επικοινωνούν και με την Υπηρεσία Εξετάσεων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected].

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τις ειλικρινείς του απολογίες προς τους υποψηφίους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τους διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξετάσεων και την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα