Ένταση στο εσωτερικό για το κυπριακό

Οι υπερβολικές προσδοκίες στο Κυπριακό δίδουν λανθασμένα μηνύματα δηλώνει ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας. Ο ΔΗΣΥ τα βάζει με τους πολιτικούς που σπέρνουν καθημερινά τον φόβο, ενώ το ΑΚΕΛ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν με προτάσεις που θα βοηθήσουν τους δύο ηγέτες.

Θέλουμε να επενδύουμε ελπίδες και προσδοκίες στη διαπραγματευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή ήταν η σταθερή και ειλικρινής επιθυμία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μετά

τον επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του 3ου Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού, Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας, Καϊμακλί, ο κύριος Ομήρου επισήμανε ότι αυτό το κλίμα ευφορίας που προβάλλεται στο εξωτερικό δίδει λανθασμένα μηνύματα ότι η Τουρκία έχει καμφθεί.

«Το καθήκον του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων όλων των θεσμών σε συνεργασία με την Ελλάδα είναι μια κινητοποίηση σε διεθνές πεδίο για να δώσουμε το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα να ασκηθούν πιέσεις», ανέφερε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου.

Ο ΔΗΣΥ καθιστά σαφές ότι δυσκολίες υπήρχαν και θα υπάρχουν με κεντρικό σημεία αυτή περίοδο τις εκλογές στην Τουρκία. Αυτό που δε δικαιολογείται με τίποτε όπως, επισήμανε ο κύριος Τορναρίτης είναι το κλίμα φόβου.

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί οι οποίοι σπέρνουν φόβο και πανικό καθημερινά. Μιλούν για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας κάτι που δεν υπάρχει στο τραπέζι», ανέφερε ο Νίκος Τορναρίτης.

Σε κάποιο στάδιο, κάποιοι επιχείρησαν να δώσουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι βρισκόμαστε στο παραπέντε της λύσης δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τονίζοντας ότι το κόμμα ανέμενε ότι στο περιουσιακό και στα θέματα ασφάλειας θα υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

«Χρειάζεται να συμβάλουμε όλοι με ιδέες, σκέψεις και προτάσεις και ως ΑΚΕΛ αυτό επιθυμούμε να καταθέσουμε ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους δύο ηγέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, σημείωσε ο κύριος Κυπριανού, το κυπριακό θα είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα