Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και κόντρα σε μια πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Πλατανιά και να παραμείνει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.



Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκού που επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 με τον Ατζαγκούν να έχει τα “κλειδιά” του “πούλμαν” που παρέταξε ο Γιώργος Παράσχος και να λύνει τον γόρδιο δεσμό με την γκολάρα που πέτυχε

στο 45' του πρώτου μέρους.

Οι πράσινοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση και δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρους και να καθαρίσουν το ματς παρά το γεγονός ότι είχαν και δοκάρι με την έναρξη του δευτέρου μέρους κάτι που προκάλεσε και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου με την λήξη του ματς προς το πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε έτσι στο κυνήγι του Ολυμπιακού με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδι ενώ ο Πλατανιάς με τον ένα βαθμό που έχει ως τώρα παραμένει ουραγός.

Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, τέσσερις μέρες νωρίτερα και χωρίς να κάνει ούτε μια αλλαγή. Ο 42χρονος τεχνικός είχε μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο 45 της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς και περίμενε ένα ανάλογο ματς και κόντρα στον Πλατανιά.

Έτσι οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη δεξιά και τον Νάνο αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τελάντερ, Ταυλαρίδης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν και πάλι οι Ζέκα, Κουτρουμπής με τους Πράνιτς και Ατζαγκούν λίγο πιο μπροστά. Και στην κορυφή της επίθεσης οι Μπεργκ, Καρέλης.

Από την άλλη ο Πλατανιάς παρατάχθηκε αρκετά αμυντικά, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στηθεί στον αγωνιστικό χώρο με ένα 3-6-1 θέλοντας να κρατήσουν τους πράσινους μακριά από την άμυνα τους και να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Ολιμπά. Ο Παράσχος έχοντας δει ότι ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα σε ματς που είχε βρει μπροστά του τρία στόπερ θέλησε να δοκιμάσει και αυτός την τύχη του. Πρωταρχικός στόχος των φιλοξενούμενων ήταν να κρατήσουν το μηδέν και να χτυπήσουν σε μια αντεπίθεση που θα έβρισκαν στη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά χωρίς να τα καταφέρνει αφού οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν κάθε φάση. Για αυτό και χρειάστηκε ένα σουτ από τα 30 μέτρα του Ατζαγκούν με το οποίο νικήθηκε ο Ολιμπά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπους να απέναντι στο “πούλμαν” που είχε παρατάξει ο Παράσχος μπροστά από την εστία της ομάδας του. Οι πράσινοι μάλιστα είχαν και ένα δοκάρι με τον Μπεργκ στο 47' το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο (90' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (57' Αμπέντ), Καρέλης (64΄Καλτσάς), Μπεργκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΧΟΣ): Ολιμπά, Κουλιμπαλίδη, Μπανανά, Σελίν, Αποστολόπουλος (56' Τσουράκης), Μενδρινός, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (76' Γιακουμάκης), Ντίνας, Βάντερσον, Ράμος (82' Γουνδουλάκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα