Ενώπιον ποινικών ανακριτών ο Α.Ορφανίδης

Ενώπιον των ποινικών ανακριτών της Αστυνομίας θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, στον απόηχο των όσων εξαιρετικά σημαντικών δήλωσε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών – μελών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι ανακριτές είχαν, ήδη, επικοινωνία με τον κ. Ορφανίδη και αναμένεται να διευθετηθεί η ημερομηνία της συνάντησης.

Το περιεχόμενο της γραπτής κατάθεσης

του κ. Ορφανίδη θα αξιολογηθεί από τους ανακριτές και ακολούθως θα διαβιβασθεί στη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σημειώνεται, ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης είχε δώσει κατάθεση στην Αστυνομία και το 2014 και τώρα αναμένεται να δώσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Χθες ο κ. Ορφανίδης έδωσε διευκρινίσεις σε μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν τον ELA και την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο της έρευνας και της έκθεσης, που ετοιμάζει την οποία, επίσης, θα στείλει στον Γενικό Εισαγγελέα. Η συνάντηση είχε διάρκεια σχεδόν τέσσερεις ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα