Ενώπιον Δικαστηρίου αύριο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη. Ο κ.Γεάδη, αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν οχλαγωγία, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και είσοδο σε περιουσία με σκοπό την ενόχληση.

Οι προαναφερθείσες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί στον εκπρόσωπο του κινήματος, με αφορμή επεισόδια που είχαν γίνει το 2014 στην Λεμεσό, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Υπενθυμίζεται

εδώ ότι η εκδήλωση είχε θέμα «Προοπτικές επίλυσης του κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου». Παρόν ήταν και ο τότε Αμερικανός Πρέσβης Τζον Κόνιγκ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Για τους προπηλακισμούς που σημειώθηκαν στην Λεμεσό, είχε προκληθεί σάλος δηλώσεων τόσο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, από τον τότε Αρχηγό Αστυνομίας αλλά και από τον τότε Τ/κ διαπραγματευτή, Κουντρέτ Οζερσάι.

«Τέτοιες διώξεις έχουν ως στόχο να μας βλάψουν, δεν μας φιμώνουν»

Κληθείς να σχολιάσει στο SigmaLive την αυριανή του εμφάνιση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ο Γεάδης Γεάδη, τόνισε ότι τέτοιες διώξεις έχουν ως «μοναδικό στόχο να βλάψουν το φρόνιμα των εκπροσώπων του ΕΛΑΜ». Συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για μια «πολιτική δίωξη». Ο κ.Γεάδη υπογράμμισε ότι «δεν θα μας σταματήσουν τέτοιου είδους κινήσεις».

Σύμφωνα με τον Γεάδη Γεάδη εξάλλου λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στο «Πάνος Σολωμονίδης» είχε συλληφθεί και οδηγήθηκε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου προκειμένου να εκδοθεί εναντίον του διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ σύμφωνα με τον ίδιο και το Δικαστήριο δεν έκανε δεχτό το αίτημα της Αστυνομίας. Η Αστυνομία σύμφωνα με τον ίδιο, είχε επικαλεστεί μαρτυρία εναντίον του, η οποία ανέφερε ότι το βράδυ εκείνο θεάθηκε στον χώρο του Πολιτιστικού φορώντας κράνος και κρατώντας ρόπαλο. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν δέχθηκε την κατηγορία αυτή, αφού την ίδια ώρα ο ίδιος ήταν φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια κάνοντας δηλώσεις επί του θέματος, φορώντας μάλιστα κοστούμι, όπως τόνισε.

Το Δικαστήριο τότε είχε διακόψει την διαδικασία προκειμένου να διασταυρωθούν τα λεγόμενα του κ.Γεάδη. Την δική του εκδοχή υποστήριξε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο SigmaLive, το κρατικό κανάλι, το οποίο επιβεβαίωσε στο Δικαστήριο ότι όντως ο κ.Γεάδη επαρευρίσκετο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο φάκελος Ταλάτ

Εξάλλου το κίνημα, σύμφωνα με τον Γεάδη Γεάδη, έχει καταθέσει στις Αρχές στοιχεία για την δράση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κατά την διάρκεια της εισβολής, για τα οποία σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των Αρχών προς αυτόν, έχουν ξεκινήσει σχετικές έρευνες.

Σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα εντωμεταξύ, η οποία κοινοποιήθηκε τότε από το ΕΛΑΜ επισύναπτε τα εξής στοιχεία:

«Συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα, ΖΑΜΑΝ, στις 24 Ιουλίου 2006, όπου αναφέρεται στην εκπαίδευση που έτυχε από την ΤΜΤ πριν πάει στην Τουρκία για σπουδές και την συμμετοχή του σε αυτή. Αναφέρει ότι ο Ταλάτ κατά τη διάρκεια της μέρα φοιτούσε στο Λύκειο Λευκωσίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν στην ΤΜΤ, παρακολουθώντας εκπαίδευση με όπλα (!!!). Στη συνέχεια, επαληθεύει εκ νέου την κάθοδο του στην Κύπρο στην «ειρηνευτική» επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, μετά από έντονη του διαμαρτυρία για τη μη κάθοδο του στο νησί για βοήθεια των συμπατριωτών του.

- Αναφορά στην εφημερίδα Μάχη, στις 3 Οκτωβρίου 2004, για την μαρτυρία του Ανδρέα Δημητρίου, που αφηγείται τα βασανιστήρια που υπέστη από τον βασανιστή Ταλάτ, στον αστυνομικό σταθμό της Κερύνειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα