Πιο απαισιόδοξοι οι επιχειρηματίες τον Σεπτέμβριο

Σε κλίμα σχετικής απαισιοδοξίας κινήθηκε ο Σεπτέμβριος, σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΔΟΣ) να σημειώνει μείωση σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο.

Η αρνητική εικόνα που δίδεται, οφείλεται κυρίως στο κακό κλίμα που επικρατεί στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες και της μεταποίησης,

με τις επιχειρήσεις να αξιολογούν πιο αρνητικά σε σχέση με τον Αύγουστο την οικονομική τους κατάσταση για το τελευταίο τρίμηνο, με τις προσδοκίες τους για ζήτηση να αναθεωρούνται προς τα κάτω.

Οι επιχειρήσεις αναθεώρησαν τις προσδοκίες τους για ζήτηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, εκτιμώντας ότι το επόμενο τρίμηνο οι πωλήσεις τους θα περιοριστούν, ενώ αρνητικότερα έκριναν την πορεία της επιχείρησής τους το τρίμηνο που πέρασε.

Η επιδείνωση του κλίματος στο λιανικό εμπόριο σχετίζεται με πιο απαισιόδοξες απαντήσεις αναφορικά με τις πωλήσεις των επιχειρήσεων τους τελευταίους και τους επόμενους τρεις μήνες.

Στη μεταποίηση, η χειροτέρευση του κλίματος προέρχεται κυρίως από πιο απαισιόδοξες απαντήσεις σχετικά με τις τρέχουσες παραγγελίες και τα τρέχοντα αποθέματα τελικών προϊόντων καθώς και από τις εκτιμήσεις για μειωμένη παραγωγή το επόμενο τρίμηνο.

Το κλίμα στις κατασκευές καταγράφηκε λιγότερο αρνητικό λόγω πιο αισιόδοξων απαντήσεων για τα υπό εξέλιξη έργα και την απασχόληση το επόμενο τρίμηνο. Η οριακή βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στους καταναλωτές προέρχεται κυρίως από τη θετικότερη στάση τους προς την αποταμίευση. Ωστόσο, το οικονομικό κλίμα στις κατασκευές και ανάμεσα στους καταναλωτές κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τους υπόλοιπους τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα