Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τη βουλή για τη διαπραγμάτευση

Τη Βουλή των Ελλήνων θα ενημερώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται με τους «θεσμούς», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την Κυριακή από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

να διεξαχθεί στις οκτώ το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Επιθυμία του πρωθυπουργού η ενημέρωση του σώματος για όσα θέματα έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και η πραγματοποίηση σχετικής συζήτησης με την αντιπολίτευση. Το αίτημα του κ.Τσίπρα έγινε στο πλαίσιο της διακηρύξεων της κυβέρνησης που αφορούν στη σημασία που θα δοθεί το επόμενο διάστημα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση αναμένεται να θέσει διλημματικού χαρακτήρα ερωτήματα στην αντιπολίτευση.Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επισήμαιναν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσουν αν θα έπρεπε ή όχι να προωθηθεί το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ή το νομοσχέδιο που θα έρθει για τις 100 δόσεις.Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο θα ερωτηθεί η αντιπολίτευση αν καλώς τέθηκε ή όχι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα της Siemens και του κατοχικού δανείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να προχωρήσει σε ένα συνολικό απολογισμό των κινήσεών της στους δύο μήνες που προηγήθηκαν.Στο μεταξύ, εποικοδομητικές χαρακτήριζαν χθες βράδυ κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες τις διαβουλεύσεις επί της λίστας μεταρρυθμίσεων, οι οποίες συνεχίζονται στο Brussels Group.

Οι συζητήσεις προχωρούν, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει το EuroWorking Group την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης. Κοινοτικές πηγές εκτιμούν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.

Είναι πιθανότερο, αναφέρουν, να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα, δηλαδή μετά τις 6 Απριλίου.

Πηγή: AΠΕ, Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα