Την Τετάρτη η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group

Χθες Κυριακή, 29/3, πριν από την έναρξη του κυβερνητικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή…

Την ίδια ώρα με το σταγονόμετρο γίνεται η ενημέρωση για τα αποτελέσματα εκ Βρυξελλών με τα τεχνικά κλιμάκια να συνεχίζουν να εργάζονται εντός και εκτός Αθηνών και την κυβέρνηση να κάνει λόγο για καλό κλίμα.

Οι

συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για σύγκληση Eurogroup άμεσα.
Άλλωστε για να συγκληθεί το Εurogroup πρέπει να έχει γίνει συμφωνία σε επίπεδο των θεσμών κάτι το οποίο απαιτεί συμφωνία για το σύνολο των μέτρων αλλά και την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους μεταξύ άλλων.

Την Τετάρτη αναμένεται το Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε να γίνει ενημέρωση για την πρόοδο των συζητήσεων. Yπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα εβδομάδα οδηγεί στο Πάσχα των Καθολικών και αυτό σημαίνει ότι τα περιθώρια στενεύουν ακόμη περισσότερο.

Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στις ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις της ελληνικής πλευράς για την ανάπτυξη το 2015 και ιδιαίτερα στα κέρδη που ευελπιστούν να φέρουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα ανάμεσα σε άλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα