Ενάντια σε εξετάσεις ανά τετράμηνο η ΠΣΕΜ

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο που προβλέπεται στους νέους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων εξέφρασε προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή η νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ.

Σε ανακοίνωση των οργανωμένων μαθητών αναφορικά με τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον κ. Καδή, υποστηρίζεται ότι η αύξηση των εξετάσεων θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην Παιδεία.

«Λυπούμαστε να αναφέρουμε ότι

ο κ. Υπουργός με έντονο τρόπο μας ανέφερε ότι θα μειωθεί η ύλη και η παραπαιδεία με τις επιπρόσθετες εξετάσεις. Ως ΠΣΕΜ θεωρούμε ότι θα αυξηθεί και η ύλη αλλά και η παραπαιδεία» ενώ «αντί να κυνηγούμε τη γνώση, θα κυνηγούμε το βαθμό», προστίθεται.

Για τα περιστατικά βίας στα σχολεία, οι μαθητές σημειώνουν ότι όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτήν την προσπάθεια, στα πλαίσια της εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό.

Αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση και στην κατάργηση των κομίστρων για τις σχολικές διαδρομές, με τους μαθητές να ζητούν από τον Υπουργό την επαναφορά των δωρεάν κομίστρων καθώς «οι συνθήκες το επιτρέπουν, φτάνει το Υπουργείο να πάρει την απόφαση».

Οι οργανωμένοι μαθητές εξέφρασαν επίσης τις απόψεις τους για στολή και την εξωτερική εμφάνιση, άλλα και για το θέμα της μείωσης του αριθμού των απουσιών. Στο τελευταίο εξέφρασαν κάθετη διαφωνία για τις απουσίες σε όσους συμμετέχουν σε δραστηριότητες της ΠΣΕΜ, κάτι που ερμηνεύεται ως «κίνηση για φίμωση του Μαθητικού Κινήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα