Ελλάδα: Δημοσιονομικά-μακροοικονομικά στις διαπραγματεύσεις

Στην Αθήνα, συνεχίζονται σήμερα και αύριο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

Στο τραπέζι θα βρεθούν τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το θέμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Η κυβέρνηση, που επιδιώκει να έχει κλείσει και ψηφιστεί η συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου, αναμένεται να λάβει αύριο το προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο ετοιμάζει η Κομισιόν.

Η

Αθήνα επιθυμεί όπως υπάρξει συμφωνία έως στις 11 Αυγούστου, ώστε το νέο πρόγραμμα μαζί με τη νέα δανειακή σύμβαση να τεθούν προς ψήφιση στη βουλή στις 18Αυγούστου, και την επομένη να κυρωθούν από τα ξένα κοινοβούλια

Στο μεταξύ, αξιολόγηση των διεργασιών με την Ελλάδα, θα κάνουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη, οι Υφυπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.

Τη θέση ότι πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η Ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης, διατύπωσαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ είχε συναντήσεις και με ηγέτες άλλων κρατών.

Η Ελλάδα αποπλήρωσε τόκους ύψους 186,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας νέα αθέτηση πληρωμών προς τον οργανισμό.

Συνολικά η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 22 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του δανείου της.

Η επόμενη πληρωμή, ύψους 306 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα