Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σπαρτάκ Τρνάβα στη Σλοβακία και σε συνδυασμό με το 1-0 της Τούμπας προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League. Σκόρερ για τον "Δικέφαλο" ο Κωνσταντινίδης, αποβλήθηκε ο Σκόνδρας.

Η εικόνα του αγώνα

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, χωρίς φάσεις μπροστά από τις

δύο εστίες. Στο 11', πάντως, ο Μακ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πέλκας έβγαλε τον Σλοβάκο μόνο απέναντι στον Καμενάρ, όμως, το πλασέ του 24χρονου μεσοεπιθετικού προ κενής εστίας κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μπροστά και στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Κοροβέσης βρήκε τον Κάτσε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κάμεναρ απέκρουσε με υπερένταση το πλασέ του νεαρού μέσου. Ακολούθησε στο 13' ένα χλιαρό σουτ του Κάτσε υπό καλές προϋποθέσεις, το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Σπαρτάκ Τρνάβα.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το 29' ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Πέλκας ξεπέρασε με ωραία ατομική ενέργεια δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή του Καμενάρ, όμως, το πλασέ του ήταν χλιαρό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο 33' ο Ολσεν, ενώ είχε μπλοκάρει την μπάλα, παρεμπόδισε τον Σάμπο με το γόνατο και ο διαιτητής μετά από συνεννόηση με το βοηθό του υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Σπαρτάκ, σε μία πολύ περίεργη φάση. Ο μέσος της Σπαρτάκ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 35' άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 38' χάθηκε σπουδαία διπλή ευκαιρία.

Ο Μακ γύρισε την μπάλα παράλληλα στην μικρή περιοχή, ο Κάτσε πλάσαρε από κοντινή απόσταση, όμως, ο Κάμεναρ έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πέλκας σούταρε, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά σταμάτησε στο κεφάλι του πεσμένου μπροστά στην εστία Μυστακίδη! Ένα άστοχο σουτ του Βόιτους στο 42' ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ο Κοροβέσης έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, σημάδεψε με σέντρα το κεφάλι του Κωνσταντινίδη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Στο 54', μάλιστα, ο Δικέφαλος, σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Πέλκας με μαγική πάσα έβγαλε τον Μακ τετ α τετ, αλλά ο Σλοβάκος πλάσαρε πάνω στον Κάμεναρ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας προχώρησε, πλάσαρε φαλτσαριστά από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 60' ο Σάμπο σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Ολσεν και στο 67' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες (όπως και στο πρώτο παιχνίδι με την Σπαρτάκ) λόγω αποβολής του Σκόνδρα με απευθείας κόκκινη για σπρώξιμο εκτός φάσης στον Χάρμπα. Οπως φάνηκε, πάντως, από το ριπλέι η απόφαση του διαιτητή ήταν αυστηρή. Ο Σάμπο δοκίμασε για ακόμη μία φορά το πόδι του στο 72', αλλά ο Ολσεν μπλόκαρε παρά το γεγονός ότι η μπάλα πριν είχε βρει σε σώμα αμυντικού.

Στο 73' ο Νίκολιτς απείλησε με κεφαλιά και στο 74' η Σπαρτάκ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μίκοβιτς πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, όμως, ο Κοροβέσης έδιωξε με προβολή λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Ο Κάμεναρ στο 84' πρόλαβε τον Σαββίδη πριν "τσιμπήσει" την μπάλα, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Σπαρτάκ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπόρτελ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (79΄ Μπάεζ), Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (79' Μίκινιτς), Βόιτους (62' Χάρμπα)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε (81' Σαββίδης), Μακ, Μυστακίδης (57' Κουλούρης, 69' Πούγγουρας), Κοροβέσης, Πέλκας

Keywords
Τυχαία Θέματα