Πρόκριση με δεύτερη νίκη

Έπειτα από τέσσερις αποκλεισμούς σε ισάριθμες ευρωπαϊκές συμμετοχές, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 της ΑΪΚ και σε συνδυασμό με το 3-1 της Στοκχόλμης πανηγύρισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Διακοπή ρεύματος και αγώνα για 50 λεπτά.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα της Στοκχόλμης και

ο Ατρόμητος μπήκε φορτσάτος στον επαναληπτικό, κερδίζοντας τέσσερα κόρνερ σε τέσσερα λεπτά.

Ο Στέφανο Ναπολεόνι έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 7', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, το αριστερό μπακ Αλεσάντρο Σίλβα Περέιρα αποχώρησε με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ένας μέσος, ο Γιόχαν Μπλόμπεργκ.

Εντούτοις, μετά από το πρώτο τέταρτο, ο Ατρόμητος έδωσε χώρο στην ΑΪΚ και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού στο 32' ο Αντρέι Γκορμπούνοφ μπλόκαρε σωτήρια το κοντινό σουτ του Γένσεν Σαλέτρος, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ακολούθησαν τέσσερις αξιόλογες τελικές.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία αλλαγή για τη σουηδική ομάδα, εν αντιθέσει με εκείνη του Περιστερίου που παρατάχθηκε όπως ολοκλήρωσε το πρώτο (σ.σ. Χαβιέρ Ούμπιδες και Μαρσελίνιο είχαν αλλάξει πλευρές από το ημίχρονο).

Ελάχιστες συγκινήσεις επεφύλασσαν οι πρώτες στιγμές του δευτέρου μέρους μέχρι που στο 54' τα -προ έναρξης- παρατράγουδα επανεμφανίστηκαν, η τάση του ρεύματος έπεσε, με συνέπεια το ματς να διακοπεί για 50 λεπτά.

Η παρθενική ευρωπαϊκή πρόκριση του Ατρομήτου συνδυάστηκε με νίκη, καθώς στο 67ο λεπτό ο Μαρσελίνιο έκλεψε την μπάλα από τον Νιλς-Έρικ Γιόχανσον, απέφυγε ωραία τον Πάτρικ Κάλγκρεν και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ωστόσο οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μία αξιόλογη ευκαιρία.

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο, Ούμπιδες.

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Αλμ): Κάλγκρεν, Πέιβι, Ετούχου, Γιόχανσον, Χάουκσον, Περέιρα (11' Μπλόμπεργκ), Ισιζάκι, Σαλέτρος, Ελίασον (46' Μπανγκουρά), Μπρούσταντ (79' Νίκολιτς), Γκοϊτόμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα