Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

Μία μεγάλη έκρηξη έπληξε την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ενώ αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά. Η έκρηξη έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη

δεν έχει προσδιοριστεί.

O επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι η έκρηξη ήταν ισχυρή και φλόγες έγιναν ορατές μετά την έκρηξη σε αρκετά μακρινή απόσταση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η έκρηξη έγινε κοντά στη Seventh Bridge, η οποία οδηγεί στο αεροδρόμιο κοντά σε δεξαμενές καυσίμων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Manar μετέδωσε ότι η έκρηξη που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στις αποθήκες καυσίμων κι εμπορευμάτων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, της Συρίας, προκλήθηκε πιθανόν από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκάλεσε μόνο υλικές καταστροφές.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ και έπληξε αποθήκη όπλων της οργάνωσης Χεζμπολάχ, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε κοντά σε διάδρομο προσγείωσης τον οποίο διαχειρίζεται το Ιράν, προκειμένου ν' ανεφοδιάζει τους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που δρουν στο συριακό έδαφος, ανέφερε πηγή των περιφερειακών μυστικών υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα