Έκλεισε θέση στα προημιτελικά ο Μάρκος

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Μάρκου Παγδατή στο χώμα του Χιούστον, συνεχίζονται καθώς την Πέμπτη ο Κύπριος πρωταθλητής κέρδισε 2-0 σετ και τον Φερνάντο Βερντάσκο, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά του US Men's Clay Court Championship!!



Δεύτερη σερί straight sets νίκη για τον Παγδατή στο River Oaks Country Club του Χιούστον.

Μετά το double bagel επί

του Ντιέγκο Σβάρτσμαν στην πρεμιέρα, ο Μάρκος πέτυχε άλλη μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό τενίστα στο χώμα, όπως είναι ο Φερνάντο Βερντάσκο o οποίος το 2012 είχε κερδίσει τον τίτλο στο 250αρι τουρνουά

Το Νο7 του ταμπλό, έκανε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 του αριστερόχειρα Ισπανού, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Βερντάσκο, όλες μάλιστα σε straight sets!

Ο Παγδατής σέρβιρε πολύ καλά, είχε υψηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων τόσο στο 1ο (71%) όσο και στο 2ο σερβίς (61%) και σημείωσε τρία breaks στο σερβίς του αντιπάλου του, σε 1 ώρα και 16 λεπτά που διήρκησε το ματς.

"Ο Φερνάντο είναι καλύτερος τενίστας από εμένα στο χώμα, οπότε χρειάστηκε να τον βγάλω απ'τον ρυθμό του, να επιχειρήσω αρκετά drop shots και να τον έχω σε κίνηση. Είμαι χαρούμενος και με το σερβίς μου" είπε ο 30χρονος αμέσως μετά.

Αυτή ήταν η 37η νίκη καριέρας για τον Παγδατή στο χώμα, σε σύνολο 77 αγώνων (37-40 το ρεκόρ του).

Η τελευταία φορά που ο Κύπριος έχει πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες σε χώμα ήταν στο BMW Open του Μονάχου το 2012! Πριν τέσσερα χρόνια! Δύο συνεχόμενες straight sets νίκες στο χώμα, έχει να πετύχει 6 χρόνια (Νίκαια 2010).

Στα προημιτελικά του Χιούστον, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου και Νο4 του ταμπλό, Τζακ Σοκ ο οποίος λίγο νωρίτερα κέρδισε αγχωτικά 6-2, 7-6(5) τον Αυστραλό, Μάθιου Μπάρτον.

Ο 23χρονος απ'τη Νεμπράσκα, Νο25 στον κόσμο, πέρυσι στο Χιούστον πανηγύρισε τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του με νίκη επί του Σαμ Κουέρι.

Το ραντεβού τους στα προημιτελικά σφράγισαν επίσης και οι Φελισιάνο Λόπεζ, Τιμ Σμίτσεκ με straight sets νίκες επί των Λάτσκο και Γιανγκ αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα