Στις 16 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος

Με επίσημη ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του Βατικανού, χθες Πέμπτη, έκανε γνωστό ότι ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Λέσβο το Σαββάτο 16 Απριλίου «αποδεχόμενος σχετικές προτάσεις από την Αγιότητά του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, και τη Εξοχότητά του, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο Πάπας συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας

Ιερώνυμο, θα συναντηθεί με πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί.

Αυτούσια ανακοίνωση της Αγίας Έδρας υπογραμμίζεται

«Αποδεχόμενος τις προσκλήσεις της Α.Θ Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Αυτού Αγιότης, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Ο Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Α.Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, θα συναντήσουν τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, πως ο πάπας Φραγκίσκος είναι πιθανό να μεταβεί και να επιστρέψει από την Λέσβο αυθημερόν.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα