Dieselgate: “Στο παιχνίδι” και 2,1 εκατομμύρια Audi

H Audi ανακοίνωσε ότι το λογισμικό παραποίησης ρύπων στα πετρελαιοκίνητα VW “φορούν” και 2,1 εκατομμύρια πολυτελή οχήματα τους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περί τα 1,42 εκατομμύρια Audi με κινητήρες τεχνολογίας ρύπων Euro 5 στην δυτική Ευρώπη, χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό με την “αδελφή” εταιρεία,

για να παραποιήσουν τα Αμερικανικά τεστ εκπομπής ρύπων. Ο λόγος για 577,000 οχήματα στη Γερμανία και 13,000 στις ΗΠΑ.

Τα αναφερόμενα μοντέλα της Audi που φορούν τον κινητήρα πετρελαίου 1,6 και 2 λίτρων είναι τα A1, A3, A4, A6, TT, Q3 και Q5. Όπως προαναφέρθηκε, οι κινητήρες τεχνολογίας Euro 5 έχουν το συγκεκριμένο λογισμικό, αλλά τα Euro 6 δεν έχουν “μολυνθεί”.

Σύμφωνα με πηγές, η VW έχει ήδη απολύσει τους υπεύθυνους του Research and Development, καθώς επίσης της Audi και της Porsche. Κάθε ένας υπεύθυνος που είχε ανάμειξη με την παραποίηση ρύπων, χρησιμοποιεί την ίδια πολιτική.

Την περασμένη Παρασκευή συμφωνήθηκε να θέσουν ένα αριθμό εργαζομένων σε άδεια, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα με τους ρύπους και να ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες με το σκάνδαλο. Η υπόθεση με την παραποίηση ρύπων έχει βγάλει από την αυτοκινητοβιομηχανία δισεκατομμύρια από την αξία της και έχει βάλει τον Γερμανικό κατασκευαστή στον κυκεώνα αποζημιώσεων και ανακλήσεων.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron, στην επίσκεψη του στην Αμερική: “Είναι απαράδεκτο εάν οι εταιρείες σπάνε τους κανόνες και ότι έχει θεσπιστεί”. “Τα πρότυπα των ρύπων πρέπει να προστατεύονται και να τηρούνται”.

Οι ρυθμιστές έχουν ζητήσει από την VW να βγάλει ένα πλάνο μέχρι τις 7 του Οκτώβρη για να ανακοινώσει πότε τα οχήματα της θα πληρούν τα όρια εκπομπής ρύπων, εννοώντας μετά τις ανακλήσεις για επιδιόρθωση των οχημάτων και γενικότερα του ζητήματος.

Πηγή: telegraph.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα