Εκατοντάδες Σύροι απαιτούν να πάνε με λεωφορεία στην Ελλάδα

Εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στον λεωφορειακό σταθμό της Κωνσταντινούπολης απαιτώντας να αγοράσουν εισιτήρια για να μεταβούν οδικώς στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη. Οι εταιρείες λεωφορείων αρνούνται να τους πωλήσουν εισιτήρια ωστόσο εκείνοι παραμένουν εκεί συγκεντρωμένοι. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον λεωφορειακό σταθμό

της Ανδριανούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχει δοθεί οδηγία στις εταιρείες να μην πουλάνε εισιτήρια στους πρόσφυγες.

Στην Ανδριανούπολη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 250 Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να πάνε στη Γερμανία. Όταν δεν κατάφεραν να πάρουν εισιτήρια ξεκίνησαν με τα πόδια, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν.

Επίσης στην είσοδο της πόλης η στρατοχωροφυλακή και η αστυνομία εμπόδισε τρεις χιλιάδες Σύρους που προσπαθούσαν με τα πόδια να μπουν στην πόλη.
Ένας από τους Σύρους δήλωσε ότι επειδή στη θάλασσα πολλοί πνίγονται, γι` αυτό αποφάσισαν να μεταβούν στην Ευρώπη από ξηράς. «Δεν έχουμε όπλα. Το μόνο όπλο μας είναι η πίστη μας στον Αλλάχ. Πρέπει να μεταβούμε στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αύριο από εδώ θα μεταβούμε ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Ευχαριστούμε την Τουρκία που μας αντιμετώπισε με ανθρωπιά αλλά θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη» προσέθεσε.

Κάποια παιδιά κρατάνε στα χέρια τους την φωτογραφία του Αϊλάν που ξέβρασε η θάλασσα στο Μπόντρουμ της Τουρκίας και ζητάνε να τους επιτρέψουν να πάνε στη Γερμανία. Ένα κοριτσάκι εφτά χρόνων ζήτησε από την αστυνομία να της επιτρέψει να πάει στην Γερμανία για να γίνει δασκάλα. Μια άλλη γυναίκα που έχασε τα πόδια της στον πόλεμο κρατάει το ενός έτους παιδί της στην αγκαλιά της και παρακαλάει την αστυνομία να της επιτρέψει να πάει στη Γερμανία κοντά στον αδελφό της. Η γυναίκα λέει ότι πριν τον πόλεμο ήταν πολύ ευτυχισμένοι στην Συρία. "Στον πόλεμο έχασα τα δυο μου πόδια αλλά δεν έχασα την ελπίδα μου. Η μόνη μου ελπίδα είναι η Γερμανία. Εκεί περιμένει εμένα και τον άντρα μου μια νέα ζωή", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα