Ε/κ-Τ/κ οργανώσεις στέλνουν μήνυμα υπέρ της λύσης κυπριακού

Μήνυμα προς τους δύο ηγέτες να φτάσουν σε λύση του Κυπριακού, θα στείλουν την ερχόμενη Δευτέρα από το γήπεδο της Τσετίνκαγια, ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις που θα προσυπογράψουν κείμενο στο οποίο κατέληξαν σήμερα από κοινού η ΠΕΟ και η τ/κ Πλατφόρμα Λύσης και Ειρήνης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΟ, συνάντηση μεταξύ της ΠΕΟ

και εκπροσώπων της Πλατφόρμας, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη των συνομιλιών και την επανένωση της Κύπρου και «στεγάζει» 49 οργανώσεις, συνδικάτα και κόμματα των Τουρκοκυπρίων.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης μίλησε για «πολύ σημαντική» συνάντηση, στην οποία, όπως ανέφερε, επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμοί της ΠΕΟ με την τ/κ κοινότητα, οι κοινοί αγώνες και η ανάγκη για κοινή δράση.

«Αποφασίσαμε να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλία, τη Δευτέρα το απόγευμα να πραγματοποιήσουμε μια μαζική, παλλαϊκή συνάντηση των δύο κοινοτήτων στο γήπεδο της Τσετίνκαγια στον χώρο παρά το Λήδρα Πάλας, στη νεκρή ζώνη, με ένα απλό, αλλά πολύ καθαρό μήνυμα: όταν οι ηγέτες θα διαπραγματεύονται στο Μοντ Πελεράν, εμείς θα είμαστε εκεί, όλοι μαζί, με μια προσδοκία και μια απαίτηση να επιστρέψουν πίσω με καλά νέα για την Κύπρο και τον λαό της. Και τα καλά νέα για εμάς δεν είναι άλλα από πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, σημεία που να μας δείχνουν ότι θα είμαστε πολύ πιο κοντά στο ποθητό αποτέλεσμα, που είναι η λύση και η επανένωση της κοινής μας πατρίδας», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης.

Όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κείμενο - έκκληση προς τον κυπριακό λαό, που θα σταλεί και σε άλλες οργανώσεις, και σε περίπτωση που το προσυπογράψουν, θα καταστούν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης που θα γίνει τη Δευτέρα. Το κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα το Σάββατο το πρωί σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη των οργανώσεων που θα το συνυπογράψουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, αναμένεται ότι πέραν των 100 οργανώσεων θα συμμετάσχουν.

Ο Οκάν Νταγλί, εκπρόσωπος της Πλατφόρμας Λύσης και Ειρήνης, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και ότι σκοπός των οργανώσεων είναι να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα: «περιμένουμε από τους δύο ηγέτες να φτάσουν σε μια λύση που θα επανενώσει το νησί ξανά».

«Το Σάββατο σε διάσκεψη Τύπου θα δώσουμε το μήνυμα στους δύο ηγέτες από την κοινωνία ότι θέλουμε να φτάσουν σε λύση και να εργαστούν όσο πιο δυνατά γίνεται» είπε.

Τη Δευτέρα, πρόσθεσε, θα συναντηθούμε ξανά για να υψώσουμε τη φωνή μας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα