Θεοχάρους: Έπρεπε να είχε συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

«Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντιέται με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει του νέου κύκλου των κρίσιμων συνομιλιών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη βδομάδα στην Ελβετία. Κανονικά ο Πρόεδρος θα έπρεπε να μεταβεί μετά από σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, πράγμα που δεν έπραξε. Ο Πρόεδρος έχει το συνταγματικό δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας,

όμως, ο ίδιος είχε πει ότι το Κυπριακό είναι συλλογική υπόθεση, αλλά την έχει μετατρέψει σε καθαρά προσωπική».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Κύριε Πρωθυπουργέ έχετε ενώπιον σας τη μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη. Που υποστηρίζει τεκμηριωμένα ότι η υπό συζήτηση λύση καθιστά τον βορρά για πάντα τουρκικό και την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας και εργαλείο για νέους εκβιασμούς από την Άγκυρα σε βάρος των Αθηνών».

Ως εκ τούτου σημειώνει η κ. Θεοχάρους: «Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι με την ομοσπονδία θα απαλλαχθείτε από τον μπελά του Κυπριακού. Το αντίθετο, ο Ελληνισμός θα μπει σε νέες περιπέτειες, τις οποίες πρέπει να αποφύγουμε».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρουν μόνο οι εγγυήσεις στην Κύπρο, σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει ηθικές και ιστορικές και νομικές υποχρεώσεις απέναντι στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα εκατομμύριο Έλληνες οι οποίοι κινδυνεύουν να εκτουρκιστούν λόγω μιας κακής λύσης. Δεν μπορεί να μην ενδιαφέρει την Ελλάδα το γεγονός ότι η Κύπρος θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας το οποίο θα εκβιάζει την Ελλάδα εσαεί.

Ας παραδειγματιστεί ο κύριος Τσίπρας επιτέλους από τις θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου» κατέληξε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα