Ειντε για συνάντηση ηγετών: Έγινε πρόοδος σε βασικά κεφάλαια

Αισιοδοξία για κατάληξη σε επίλυση του κυπριακού, εξέφρασε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Ειντε ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, σημείωσαν περαιτέρω πρόοδο στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και του εδαφικού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση των ηγετών, που άρχισε στις εννέα το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις δύο, ο κ. Ειντε είπε ότι οι ηγέτες βρίσκονται τώρα σε ουσιαστικές συνομιλίες,

συζήτησαν σε εποικοδομητικό κλίμα τα θέματα της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και του εδαφικού, πέτυχαν πρόοδο και ότι έδωσαν νέες κατευθύνσεις στους διαπραγματευτές τους για να προχωρήσουν στη διαδικασία, με συναντήσεις τρεις φορές τη βδομάδα.

Για τα ΜΟΕ είπε ότι συνεχίστηκε η ανταλλαγή ιδεών και οι ηγέτες αξιολόγησαν πού βρίσκεται η διαδικασία.

Ο κ. Ειντε είπε ότι οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε συζήτηση που διοργανώνεται από τα εμπορικά επιμελητήρια των δύο κοινοτήτων στις 8 Ιουλίου, καθώς και σε συνάντηση την ίδια μέρα με τους θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ η νέα τους συνάντηση καθορίστηκε για τις 10 Ιουλίου.

Πηγή KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα