ΓΓ ΑΚΕΛ: Υπάρχουν περιθώρια να προχωρήσουμε στο Κυπριακό

Υπάρχουν περιθώρια για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εκφράζοντας, παράλληλα, την ετοιμότητα του κόμματος του να βοηθήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με ιδέες και προτάσεις.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΟΚ και κληθείς να σχολιάσει την έναρξη των διασταυρούμενων διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε αρχικά να αρχίσουν καλά οι

διαπραγματεύσεις και να συνεχιστούν ακόμα καλύτερα. Στόχος, όπως είπε, είναι να φτάσουμε σε συμφωνία που να αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες Ε/κ και Τ/κ.

“Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι πάρα πολύ σημαντικό να λειτουργήσουμε μέσα στις συμφωνημένες αρχές, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ”, είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί στην προεργασία που έγινε λήφθηκε υπόψη και όλη η προεργασία που είχε γίνει επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια μαζί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και “θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε”, είπε.

Σημείωσε ωστόσο πως για να υπάρξει πρόοδος θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και από την τουρκική πλευρά, τόσο από τον κ. Ακιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όσο και από την Άγκυρα.

“Θα είμαστε, λοιπόν, σε πολύ στενή παρακολούθηση των εξελίξεων, εκεί και όπου χρειάζεται βοήθεια ο Πρόεδρος εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με ιδέες, με απόψεις, με προτάσεις ευελπιστώντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά”, κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα