Είχαν πολλούς λόγους να επιλέξουν Πάμπο

ΟΜΟΝΟΙΑ
Οριστικά στον πάγκο της Ομόνοιας από το ερχόμενο καλοκαίρι ο κ. Χριστοδούλου

Το όνομα του Πάμπου Χριστοδούλου ξανάπαιξε στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας όταν το «τριφύλλι» βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή. Ούτε όμως οι επαφές ήταν ουσιώδεις, ούτε και οι συνθήκες για συνεργασία ήταν ώριμες. Σε αντίθεση με την τρέχουσα κατάσταση.

Η Ομόνοια έκρινε πως αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα την οδηγήσει στον δρόμο των επιτυχιών και στη χθεσινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου επικυρώθηκε από

τον πρόεδρο και τα μέλη η πρόσληψη του κ. Χριστοδούλου, ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Το σκεπτικό της πρόσληψης
Γιατί η Ομόνοια κατέληξε στην επιλογή αυτή (ο Αντώνης Τζιωνής τον είχε στην 1η θέση στη λίστα από την ημέρα που ξεκίνησε διεργασίες) και γιατί προχωρεί στη συνεργασία με το Κύπριο τεχνικό; Τα πράγματα είναι απλά. Ο Πάμπος Χριστοδούλου γνωρίζει καλά τα του ποδοσφαίρου μας. Ξέρει τι σημαίνει η Ομόνοια σαν σύλλογος. Ξέρει πολύ καλά το ρόστερ της και τι χρειάζεται για τη νέα χρονιά. Έχει κάνει ήδη μία μελέτη και έχει εκφράσει και τις απόψεις του.

Ο Κύπριος τεχνικός, για να πάμε στη μεγαλύτερη εικόνα, έχει μία προπονητική φιλοσοφία, που ταιριάζει γάντι στη δεδομένη στιγμή. Η Ομόνοια, με συγκεκριμένο μπάτζετ, θέλει να χτίσει μία ομάδα που να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Που να είναι επιθετική και αιχμηρή στην κάθε της ενέργεια.

Στον τρόπο που αμύνεται, στον τρόπο που πρεσάρει, στον τρόπο που επιτίθεται. Μία ομάδα «σφιχτή», γρήγορη, χωρίς περιττές ενέργειες και κυρίως αποτελεσματική. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιλεγούν οι κατάλληλοι παίκτες, με συγκεκριμένο κασέ.

Για όλα τα πιο πάνω ο Πάμπος Χριστοδούλου ακόμη και όταν εργάστηκε σε Δόξα και Ολυμπιακό, για να μην πούμε το πιο τρανό παράδειγμα της ΑΕΛ, έδειξε πως είναι ικανότατος. Την ίδια ώρα υπάρχει και η αποδοχή της οποίας τυγχάνει στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Αυτό και αν είναι σημαντικό.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα αναλάβει τα ηνία από την έναρξη της νέας περιόδου. Ωστόσο, πιάνει άμεσα δουλειά στον προγραμματισμό. Που σημαίνει παρακολούθηση της ομάδας, αξιολόγηση των υφιστάμενων παικτών (οι οποίοι πλέον θα έχουν και ένα επιπλέον κίνητρο για αποδείξεις), εντοπισμό νέων αποκτημάτων, όλα ανάλογα και με τη πιθανότητα εξόδου στην Ευρώπη.

«Κανονική» προετοιμασία
Στα της προετοιμασίας ενόψει Απόλλωνα τώρα. Το «Ηλίας Πούλλος» γεμίζει από τις επιστροφές των διεθνών. Η αναβολή του φιλικού αγώνα (Τετάρτη με Νιγηρία) της Μπουρκίνα Φάσο, μάλλον θα επισπεύσει (κανονικά επέστρεφαν Πέμπτη) και την άφιξη των Αζίζ, Τουρέ. Ο Ιωακείμ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια έχει επιλογές, ειδικά στον αμυντικό χώρο. Η ετοιμότητα του Κάρι Άρνασον σημαίνει πως ο Ισλανδός θα επιστρέψει ως βασικός δίπλα στον Βύντρα.

Επιστρέφει και ο Κατελάρης, που θα κτυπήσει σίγουρα την πόρτα της 11άδας. Διαθέσιμος είναι και ο Φλορέσκου (ήταν τιμωρημένος με την Ανόρθωση), αλλά και ο Κωνσταντινίδης. Φυσικά ο Ελλαδίτης θα βρει μπροστά του τον Δημητρίου, που ανταποκρίθηκε άψογα στα τελευταία παιχνίδια και τον Φιλιώτη. Ο αγώνας έχει πολύ μεγάλη σημασία και η νίκη είναι απαραίτητη.

Η Ομόνοια θέλει να διασφαλίσει κατ' αρχήν πως με το τέλος της αγωνιστικής θα είναι στην 4η θέση και αν τη βολέψουν και τα άλλα αποτελέσματα, να έρθει πιο κοντά στην 3η. Πέρα από αυτά, υπάρχει και άλλο ένα κίνητρο. Η Ομόνοια μετρά έξι αγώνες χωρίς νίκη απέναντι στον Απόλλωνα (3 πρωτάθλημα και ισάριθμες στο κύπελλο) και μάλιστα πέντε ήττες σε αυτά τα παιχνίδια, ένα μεγάλο σερί στο οποίο οι «πράσινοι» πρέπει να βάλουν φρένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα