ΕΔΕΚ: Η οικονομική πτυχή, αναπόσπαστο κομμάτι της λύσης

Αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής λύσης του Κυπριακού αποτελεί η οικονομική πτυχή, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, ενώ καλεί το γραφείο της Ε.Ε. στην Κύπρο να απαντήσει στα σενάρια που ακούγονται για παραμονή της τουρκικής λίρας για κάποια μεταβατική περίοδο.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

Για την ΕΔΕΚ

η οικονομική πτυχή είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της συνολικής λύσης. Χωρίς οικονομική βιωσιμότητα, καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη και πολύ περισσότερο όταν η μέχρι σήμερα συμφωνηθείσες πρόνοιες καθιστούν τη δημιουργία ενός κράτους το οποίο θα είναι δυσλειτουργικό και πολυέξοδο λόγω της πολιτειακής του μορφής (3 κυβερνήσεις, 3 δημόσιες υπηρεσίες, 4 κοινοβουλευτικά σώματα).

Εάν αυτό δεν είναι ξεκάθαρο από την αρχή, τότε ποιος επενδυτής θα αποφασίσει να επενδύσει στην Κύπρο σε ένα τέτοιο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον;

Άρα τα όσα η κυβέρνηση εξαγγέλλει περί δήθεν οικονομικής ανάπτυξης και οικονομικής ευφορίας, αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες και απλή συνθηματολογία.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ενώ ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι είμαστε πολύ κοντά σε επίτευξη συνολικής συμφωνίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη μελέτη για τις οικονομικές επιπτώσεις από τη μορφή της επιδιωκόμενης λύσης. Ούτε από το Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έπρεπε να την είχε ήδη έτοιμη, ούτε και από άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Με αυτή την ευκαιρία απευθύνουμε ερώτημα και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητούμε απάντηση από το γραφείο τους στην Κύπρο: Αληθεύει ότι στις Βρυξέλλες επεξεργάζονται σενάρια για την παραμονή της τουρκικής λίρας ως νομίσματος στο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα για κάποια μεταβατική περίοδο; Και αν ναι, στη βάση ποιων δεδομένων;

Keywords
Τυχαία Θέματα