Ε.Χαραλαμπίδου: Δόθηκε τέλος σε μια ψυχοφθόρα ιστορία

Η δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων της έρευνας για το επεισόδιο της με τον Αντρέα Κυπριανού, ικανοποιεί την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα γεγονότα είναι αυτά που καταγράφονται στο πόρισμα των ανακριτών, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

"Έκανα τότε καταγγελία στην Αστυνομία επειδή αυτό ήταν το σωστό. Αυτό όφειλα να κάνω για τις χιλιάδες άλλες γυναίκες που δέχονται απειλές, εκφοβισμούς και άσεμνες επιθέσεις και δεν είναι δημόσια πρόσωπα για να προστατευτούν

από το αξίωμα ή τις διασυνδέσεις τους. Που έχουν να αντιπαλέψουν την κοινωνική πίεση, την τάση αυτοενοχοποίησης και την αυθάδεια του θύτη.
Ύστερα ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε τη μη δίωξη του βουλευτή που έκανε την άσεμνη επίθεση. Δικαίωμα του αλλά κατά τη γνώμη μου σφάλμα με κινδύνους. Κινδύνους που έχουν να κάνουν με την αποθάρρυνση γυναικών να καταγγέλλουν επιθέσεις αλλά και την τοποθέτηση του πήχη της δίωξης τόσο ψηλά ώστε κάποιοι να τη γλυτώνουν".

Με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ανακριτών, η βουλευτής, νιώθει ότι αυτό που έζησε είναι πια καταγραμμένο χωρίς συσκοτίσεις και στρεβλώσεις.

"Ότι δεν χρειάζεται πια να αποδεικνύω όσα έγιναν και να παλεύω ενάντια σε ψέματα και σε υπονοούμενα. Για μένα τούτο βάζει ένα τέλος σε μια ψυχοφθόρα ιστορία. Ότι κρατάω είναι η συμπαράσταση τόσων πολλών ανθρώπων και οργανώσεων, συμπαράσταση η οποία, επαναλαμβάνω αφορά την κάθε γυναίκα που υφίσταται εκφοβισμό και βία και όχι το άτομό μου ειδικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα